Броени дни ни делят от премиерата на вдъхновения от едноименната класика на братя Коен мини-сериал „Фарго” и ще излъжем, ако кажем, че нямаме високи очаквания. В началото, напълно разбираемо, бяхме против този проект, но колкото повече неща научавахме за него и виждахме като реклами, толкова повече се ентусиазирахме.

Най-новият (всъщност е от няколко дни, ама чак сега стигаме до него) ъпдейт също допринася сериозно за оптимизма ни. Той представлява 7-минутен откъс от началото на първия епизод, което не е нещо невиждано, особено пък за телевизионен сериал – дори е доста често срещана практика.

Фарго” ще разкаже вдъхновената от действителни събития (така поне твърдят надписите) история на застрахователния агент Лестър Найгард (Мартин Фрийман), чиито живот, както и този на града, в който живее, е завинаги променен от срещата му с мистериозния и криминално проявен Лорн Малво (Били Боб Торнтън).

Акцентът на Фрийман ни се струва малко не на място, но всичко останало ни изглежда чудесно, най-вече като ритъм и атмосфера. Още веднъж, имаме доста високи очаквания към този сериал.

Главен сценарист на „Фарго” е Ноа Холи („Bones”), режисьор на първия епизод е ТВ ветеранът и носител на „Еми” Адам Бърнстайн („Breaking Bad”), а в ролите са Мартин Фрийман, Били Боб Торнтън, Колин Ханкс, Алисън Толман, Кейт Уолш, Боб Оденкърк, Джоуи Кинг, Оливър Плат, Глен Хауъртън, Ръсел Харвард и Адам Голдбърг.

Премиерата е 15 април по FX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Недей така. Изглежда брилянтно. Такава яка коенеска се е заформила. Великолепен трибют към един от най-великите филми, правени някога. Много добре са уловили that Fargo feeling. И една хилядна да притежава от качествата на филма, пак ще бъде най-добрия съвременен сериал.

  2. Мда, доста странно звучи Фрийман.
    Казват, че се бил справил с минесотския акцент, но се съмнявам.
    При всички положения ми се струва, че Фрийман с какъвто и да е американски акцент ще ме вади от филма. Ако са искали него на всяка цена, ми да си играе англичанин.
    Както и да е, филмът май няма да се получи.

  3. Тия дни ще врътна втори сезон. Пърият е едно от най-добрите неща, които съм гледал в тв формат последните години.