Люк Брейси, Джерард Бътлър

Мислехме, че са се отказали – някога много отдавна, през 2011е стана въпрос за продуцентски желания по темата, и толкова, но не – „Критична точка” („Point Break”) ще има римейк.

Попадайки в момента на новини около подготвяния „нов прочит”, не можеше да не се сетим за „Chasing Mavericks” – не само защото лудата глава Джерард Бътлър участваше в него и попадна в доста критична ситуация, включваща морската бездна и сърфистки вълни. Явно не му стига този „експириънс”, ами сега ще се подложи на още екстремни изживявания в подготвяната нова версия на „Критична точка”.

Режисьорските задължения е поел Ериксън Кор – с известен брой филми като оператор, една-две телевизионни режисьорски изяви и дебютен филм „Invincible” (с Марк Уолбърг и Грег Къниър, за националната футболна лига през 70-те години…). Сценарият продължава да носи подписа на Курт Вимер, което най-вероятно означава, че е възроден проектът от 2011. Продуцентът Бродерик Джонсън се кълне, че освен основата на сюжетната линия, всичко друго във филма щяло да бъде различно. Най-малкото, „сцената” нямало да бъде само сърфа в Калифорния, а „широкия свят на екстремните спортове”.

На мястото на Киану Рийвс е младият австралиец Люк Брейси, вместо Патрик Суейзи ще се вихри Джерард Бътлър, а съвсем скоро стана ясно, че Рей Уинстън ще влезе в ролята на по-възрастния партньор на Джони Юта, който в оригинала от преди 23 години  беше изигран от Гари Бюси.

Очаква се снимките официално да започнат през юни, като вторият екип вече е започнал своята работа. Предполага се, че ще има локации в около 10-тина страни по света, включително Италия (където вече са снимани епизодите със сноуборд – както беше казано по-горе: много екстремни спортове, не само сърф!) и Швейцария.

Критична точка” се очаква да излезе на 3D и IMAX, но все още не е ясно кога.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Оф, майкоооооооооооооооооооооооо, ше умра!!!!! Point Break е един от най-любимите ми екшъни и ако сега оцапкат нещата с говна, ще срежа IMAX екрана по диагонал със швейцарско ножче!

  2. Тъкмо мислех да кажа, че не само ще го оцапкат, ами и направо ще се (го) осерат, но дринката ме е изпреварил… 😉

  3. Принципно Бътлър е машинка, която харесвам страшно много, а Chasing Mavericks е страхотен филм…но да замести Патрик ми звучи нереалистично. Ясно е, че в центъра на внимание ще бъде именно този образ, а не който и да било друг – Джони Юта никога не е бил култов герой (макар че репликата Vaya Con Dios вАжи), но все пак Боди….

  4. Кажи верно за „Chasing Mavericks“? На мен ми изглежда като абсолютна помия – никога не бих си го пуснал доброволно. А Бътлър има голям потенциал, но така го пилее в тъпотии, че направо не е за вярване. Има нужда да направи нещо подобно на Маконъхи, че иначе рискува да се превърне в Клайв Оуен.

    Гари Бюси е много опасен и може би луд! 🙂 🙂

  5. Оооо, Chasing Mavericks не е лош изобщо. Той си е съсредоточен именно в таргет групата „сърфисти“, които сигурно се подмокрят, докато го гледат. Ние нямаме тук тази опция (сърфистите по Черноморието не ги броя за сърфисти), но разни познати, които активно карат по горещите точки на света, се разтопиха от умиление. Филмът е по истински случай и не е лошо да му метнеш едно око, дори да си настроен негативно предварително.