chasing mavericks

Всички знаят, че сърфът те пренася в друго измерение – среща те със суровата сила на природата, с непредвидимите капризи на водната стихия, със собствените ти страхове и енергията, с която да ги превъзмогнеш. Новият филм, посветен на тази уникална страст, е „Chasing Mavericks”.

На фокус в него е животът на младия Джей Мориарти, който си отива от този свят ден преди да навърши 23 години край Малдивите. Мориарти (ролята е поверена на Джони Уестън) е много млад, когато се влюбва в сърфа и страстта му се разгаря под ръководството на по-възрастния майстор Рик „Фрости” Нелсън (в ролята Джерард Бътлър). Тренировките са свръх-енергични – изключителна физическа сила и психическа стабилност трябва да притежава всеки, който има желание да покори вълните при Маверикс – място край брега на Калифорния, където особеният ландшафт на брега оформя гигантски, предизвикателни вълни през зимата.

В самия край на миналата година Джерард Бътлър избягва на косъм смъртта по време на снимките – няколко 4-5 метрови вълни край Маверикс го повалят под водата и го повличат към опасните скали, преди спасителния екип да се притече на помощ. Според очевидци, Бътлър е поел силата на четири или пет вълни върху главата си. Когато го изваждат от водата, актьорът е бил в съзнание; стоял е на краката си, макар и треперещ, преди да го качат в линейката, но все пак прекарва следващите 16 часа в медицинския център в Станфорд и се отървава с малки наранявания.

Както се казва – това са рисковете на професията, и на страстта да даваш всичко от себе си пред камерата. Бътлър определено е от хората, които за нищо на света няма да отстъпят мястото си на дубльор, особено в подобна опияняваща и предизвикателна атмосфера.

Chasing Mavericks” е режисиран от Къртис Хенсън, „с малко помощ” от Майкъл Аптид, който се включва в последните 15 дни от снимките заради налагащата се сърдечна операция на Хенсън. Във филма освен Бътлър и Уестън, участват Левън Рамбин, Елизабет Шу, Абигeйл Спенсър.

Филмът ще се появи на екран в Щатите на 26 октомври 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не е трудно да предвидиш сюжета на този филм …. но пък ще го гледам с ебаси кефа :)))

  2. Обожавам морето и карам сърф (уинд), ама това никакво желание нямам да го гледам. Бътлър трябва да се стегне!