The Knick

Телевизионните ни представи за лекарските интервенции от преди времето на модерната медицина са свързани с „Доктор Куин лечителката”, в който д-р Куин лекуваше всичко – от мозъчни травми, през рак, до автоимунни заболявания (it’s never lupus) – с „кърпи и топла вода”, но очакваме тези ни неприятни спомени да бъдат заменени от предстоящия прелюбопитен мини-сериал на Стивън Содърбърг и Клайв ОуенThe Knick”.

Ако случайно сте пропуснали предишните ни новини по темата, „The Knick” е изграден от 10 епизода, режисирани от Содърбърг, и разказва за хирург (Клайв Оуен) и за останалия медицински персонал на болницата „Knickerbocker” в Ню Йорк в началото на ХХ в., когато антибиотиците все още не са открити, всички операции са безкрайно опасни, а нивата на смъртност са изключително високи.

Вижте двата нови тийзъра, разпространени от Cinemax, които дават своеобразна представа какво може да очакваме като атмосфера и цялостен тон.

На нас ни изглежда прекрасно, а предвид факта, че Содърбърг е майстор, нямаме съмнение, че това ще е един от по-добрите сериали тази година.

Режисьор на „The Knick” е Стивън Содърбърг, а в главните роли са Клайв Оуен, Джереми Боб, Джулиет Рейланс, Стив Гарфанти, Андре Холанд, Джоузеф Скарпино, Крис Съливан и др.

Премиерата е предвидена за лятото по Cinemax.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *