По същество: месец преди в Хавай да започнат снимките на дългоочаквания „Джурасик свят” („Jurassic World”), режисьорът Колин Тревъроу даде интервю за IGN, в което сподели любопитни подробности за филма, като една от темите, които адресира, е дали някой от оригиналните герои ще се завърне. С други думи, дава ясен отговор на мрънкането на феновете за завръщането на Сам Нийл и Джеф Голдблум.

Знам, че много фенове, които искат да видят оригиналните герои. Те са иконични. Но аз прекалено много уважавам тези актьори, за да ги набутам в историята заради моята сантименталност. „Джурасик Парк” не е за лошия късмет на трима души, които постоянно попадат в същата ситуация. Единствената причина те да се върнат на острова е, ако сценаристите ги завлекат обратно.

Звучи логично и няма как да не се съгласим. Но – и тук идва изненадата – оказва се, че все пак един от по-второстепенните герои от първия филм ще се завърне. Това е д-р Хенри Ву (изигран от Б. Д. Уонг), който е главният генетик на „Джурасик парк” и е отговорен за връщането на динозаврите към живот. Тези, които не са от най-големите фенове на филма, вероятно го помнят като доктора, който присъства в лабораторията, когато се излюпва малкото рапторче.

Доктор Ву

Ето какво казва Тревъроу за него:

Още не е официално обявено, но Б. Д. Уонг ще се завърне като доктор Хенри Ву. Той имаше много по-голяма роля в оригиналния роман и беше отговорен за пробива. Той е прекарал две десетилетия в сянката на Хамънд, без да бъде подобаващо оценен. Неговата история не е завършила.

Доколкото си спомняме, д-р Хенри Ву умираше в книгата, но това не ни притеснява и смятаме, че идеята да го върнат като образ не е никак лоша и дори звучи логично.

Говорейки за героите, Колин Тревъроу сподели информация и за главния герой на филма, който ще се изпълнява от Крис Прат. Преди да видите какво казва, трябва да споменем, че поради неизвестна за нас причина, досега по никакъв начин не сме отбелязали факта, че Прат е официално потвърден за ролята, при това доста преди Винсент Д’Онофрио и Ирфан Кан, за които писахме преди време.

Той е класически герой в съвременния контекст. Той е човекът, който ще те изведе от джунглата жив, но също като Малкълм, Грант и Сатлър е експерт в научната област, която е свързана с историята ни. Героят ни позволява да изследваме нови идеи за взаимоотношенията ни с тези животни, без да губим хумора и приключението. Той контрастира с героинята на Брайс Далас Хауърд, която в началото е много корпоративна, много сдържана. „Until the running and screaming starts”. Тогава двамата имат нужда един от друг.

За повече информация, включително и за техническата страна на филма, който ще се снима в интересния формат 2:1 (по средата на 2,35:1 и 1,85:1), за предизвикателствата около създаването на сценария и по какво „Джурасик свят” ще се различава от предишните филми, вижте цялото интервю на Тревъроу за IGN.

Джурасик свят” („Jurassic World”) отваря врати на 12 юни 2015 под режисурата на Колин Тревъроу, който е и автор на сценария, заедно с партньора си от „Безопасността не е гарантирана” Дерек Конъли. Продуценти са Стивън Спилбърг, Франк Маршал и Пат Кроули. В ролите ще видим Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Тай Симпкинс, Ник Робинсън, Винсент Д’Онофрио, Ирфан Кан, Б. Д. Уонг и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *