В края на август миналата година ви представихме кратък клип от доста любопитно звучащия камерен трилър „Locke” на Стивън Найт с Том Харди, чието действие се развива в реално време и изцяло в автомобила на главния герой. „Locke” разказва за мъж на име Айвън Лок, който в навечерието на най-голямото предизвикателство в кариерата си получава телефонно обаждане, отприщващо събития, които обръщат живота му с главата надолу.

Сега Lionsgate пускат първия трейлър на филма, който според запознати не е най-добрата възможна реклама, но върши чудесна работа в представянето на цялостната концепция и което е по-важното, не издава прекалено много.

Не винаги подобни стилизирани концептуални трилъри работят, но съдейки по отзивите от големите фестивали, на които беше показван – част от коментарите се виждат и в самия трейлър – „Locke” определено е успех, точно както се надявахме. Надяваме се, че ще можем да го видим и у нас, макар че изгледите не са никак добри.

Вижте и новия британски постер на филма и още веднъж си припомнете обръщението на режисьора Стивън Найт.

Locke - плакат

„Беше радост и предизвикателство да направим „Locke” по един напълно различен начин. Заснет в реално време, той изследва нови територии в кинопроизводството – с Харди, който стои сам на екрана, докато камерата не отмества поглед. Магистралата през нощта е едновременно сцена на действието и арт инсталация, докато страхотен актьорски екип играе хората, които Айвън обича и мрази и които стават свидетели на невероятното му пътуване към отчаяние и в крайна сметка, към изкупление. Един човешки живот, трансформиран за половин резервоар време. Вярвам, че пътуването на Айвън Лок е дълбоко трогателно и натрапчиво.”

Начело на „Locke” е режисьорът на „Колибри” и сценарист на „Dirty Pretty Things” и „Eastern Promises” Стивън Найт, изпълнителен продуцент е Джо Райт („Изкупление”, „Ана Каренина”), а в главната роля е Том Харди. Ще чуем гласовете и на Рут Уилсън, Том Холанд, Оливия Колман, Дани Уеб, Алис Лоу, Андрю Скот и др.

Британската премиерата на филма е 18 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *