Locke - Том Харди

Падаме си по филми, които не се страхуват да експериментират с различни техники и методи на разказ, въпреки че честичко те страдат от известни проблеми с историята. В случая на „Locke” обаче имаме добро предчувствие, при все че все още не сме съвсем сигурни за какво точно ще става въпрос в него.

А предчувствието ни се дължи главно на творческия екип на филма. Режисьор е Стивън Найт, който се изложи с „Колибри”, но пък се е подписал под сценариите на „Dirty Pretty Things”, „Amazing Grace” и „Eastern Promises”, изпълнителен продуцент е Джо Райт („Изкупление”, „Ана Каренина”), а в главната роля е Том Харди.

За „Locke” до момента знаем, че действието ще се развива в реално време и ще разказва за мъж на име Айвън Лок, чийто живот е на път да се сгромоляса. В навечерието на най-голямото предизвикателство в кариерата си, Лок получава телефонно обаждане, което отприщва събития, които ще доведат до разпадането на семейството, работата и душата му.

Една идея по-добра представа за филма можете да придобиете от първия клип по-долу, както и от краткото режисьорско обръщение на Найт, веднага след него.

http://www.youtube.com/watch?v=3V3IQ2aRNhI

Ето и обръщението на Стивън Найт:

„Беше радост и предизвикателство да направим „Locke” по напълно различен начин. Заснет в реално време, той изследва нови територии в кинопроизводството – с Харди, който стои сам на екрана, докато камерата не отмества поглед. Магистралата през нощта е едновременно сцена на действието и арт инсталация, докато страхотен актьорски екип играе хората, които Айвън обича и мрази и които стават свидетели на невероятното му пътуване към отчаяние и в крайна сметка, към изкупление. Един човешки живот, трансформиран за половин резервоар време. Вярвам, че пътуването на Айвън Лок е дълбоко трогателно и натрапчиво.”

С интерес ще очакваме да видим повече, както и да чуем отзиви от премиерата на филма на предстоящия фестивал във Венеция.

Режисьор на „Locke” е Стивън Найт, а в ролите ще видим Том Харди, Рут Уилсън, Том Холанд, Оливия Колман, Дани Уеб, Алис Лоу, Андрю Скот и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments