Покрай предстоящата премиера на фестивала в Берлин получаваме първи поглед към любопитния трилър „The Two Faces of January” („Двете лица на януари”) с Виго Мортенсен, Оскар Айзък и Кирстен Дънст. Той е създаден по едноименния роман на Патриша Хайсмит и бележи режисьорския дебют на сценариста на „Drive: Живот на скоростХосеин Амини.

Ако трябва да бъдем честни, проявяваме доста голям интерес към филма, но в същото време, извън изпълнението на Мортенсен, който винаги е на висота, не сме супер запленени от това, което виждаме в трейлъра (между другото, той е излишно подробен и струва ни се, леко спойлърски) и не разчитаме много-много да видим наистина хубав филм от класата на „Талантливият мистър Рипли” например. Но това сме ние – на вас може да ви се отрази по друг начин. Вижте.

Като допълнение вижте и постера на филма, а веднага след него и официалния синопсис на българското издание на книгата.

Two Faces of January - плакат

Младият американец Райдьл Кийнър очаква да се случи нещо вълнуващо в западналия малък хотел в Атина. Зад ъгъла, в далеч по-скъпия „Кингс Палас“, Честър Макфарланд също чака – чака леко потупване по рамото, което ще сложи край на дългогодишните му измами. А Колет – красивата съпруга на Честър? Макар че не подозира, на нея също й е отредена важна роля в тази игра.

След злощастен инцидент в луксозния хотел тримата са принудени да бягат – от закона и от взаимната омраза. И докато залозите се вдигат, те осъзнават, че макар фалшивите паспорти и мълчанието да се купуват, други неща могат да те погубят…

Режисьор на „The Two Faces of January” е Хосеин Амини, а в ролите са Виго Мортенсен, Кирстен Дънст, Оскар Айзък, Дейзи Биван и др. Филмът може да бъде видян на Берлинале’14, а официалната му кинопремиера е 16 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments