Всички знаем, че през последните няколко години Никълъс Кейдж стана за посмешище, затова няма какво да го обсъждаме. Важното в случая е, че ако може да се вярва на фестивалните отзиви за най-новия му филм, той най-накрая прави роля, с която напомня за таланта си и онова свое „минало аз”, което всички ние много харесвахме.

Става дума за „Joe” на завърналия се от дебрите на несериозните комедии Дейвид Гордън Грийн, който разказва за нетипичното приятелство, което възниква между търсещ изкупление бивш престъпник и 15-годишно момче, принудено да се грижи за семейството си, докато в същото време е тормозено и малтретирано от баща му. Вижте първите два трейлъра.

Знаем, че повечето от вас са скептични по отношение както на Кейдж, така и на филма, и това е разбираемо. Ние се чувстваме по същия начин. Отзивите обаче наистина са добри. Хвалбите са предимно за Кейдж, но и самият филм също получава похвали – описват го като силна и  въздействаща „character-driven” драма за двама души, които се борят срещу желанието да се отдадат на насилието, което преобладава в живота им, а поне за нас това е достатъчно, за да очакваме „Joe” с положителна нагласа.

Като допълнение, вижте и официалния постер.

Joe - плакат

Режисьор на „Joe” е Дейвид Гордън Грийн, а в ролите са Никълъс Кейдж, Тай Шеридън, Сю Рок, Хедър Кафка, Рони Джийн Блевинс и др.

Премиерата е 11 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Дано наистина изълнението на Ник Кейдж да е запомнящо се и да даде началото на един своеобразен рестарт на кариерата му, че последните години сякаш всички забравиха, че това е един наистина актьор.
    Иначе в кръга на шегата, прочетох някъде по повод трейлъра на този филм, че Ник Кейдж е единствения актьор в Холивуд, който може да накара естествената брада да изглежда фалшиво 😀 Спор няма … определено ще ми липсват бъзиците с Кейдж, ако наистина възроди кариерата си 😀

  2. Ми тва почти като Mud, така като го гледам. Историята(от части), момчето е същото, в сходна роля.

  3. Какво ще възроди бе. Вижте му следващите 3-4 проекта… Пък и в този филм едва ли ролята му е чааак толкова запомняща се. Жалко за Кейдж, беше велик…

  4. Това всъщност е интересен въпрос – според мен добрата работа може спокойно да съществува заедно с лошите изпълнения, без обаче те да си влияят. Едуард Нортън по-добър актьор ли е от Николас Кейдж само защото не е играл в глупост след глупост за пари ? Или Кейдж продължава да е по-добрият – просто защото ни е вълувал повече когато е успявал – независимо от изборите, които е правил по-късно … Времето ни прави всички ирелевантни – особено някои актьори – и Кейдж като го е разбрал – не си е казал – ох сега трябва да съм много прецизен, за да съм винаги релевантен … казал си е: ебаси – пак профуках еди-колко си хиляди, трябва ми каквото и да е да се измъкна от таз дупка…Пичове – давайте нещо – бързо !
    За Кейдж съм си мислил, че всъщност е по-честен като не се прави на такъв, който не би правил булшит когато кинтите просто наистина му трябват…Един вид деградира, ама честно – без да се крие …Подсеща ме едновременно за Хю Грант и Малкълм Макдауъл. Първият казва, че той просто се опитва да забавлява публиката, а не да „играе“ като некъф велик актьор, който аха да ти разкрие небитието; вторият е играл в хиляди глупости – но това не променя Портокалът с часовников механизъм …нито странното, но пълноценно чувство, че когато (в много редки случаи наистина) – има и иска да каже нещо – ще намери начин да го направи и ще стигне до нас …

  5. Проблемът на Кейдж е, че играе много хазарт. Трябва да се стегне малко. Ако го направи за нула време ще направи някоя наистина добра роля.