Още не бяхме завършили новината за „The Young Pope” на Паоло Сорентино, в който ще видим Джуд Лоу като американски папа, и ето, че името на италианския режисьор вече е обвързано с нов проект. Фестивалът във Венеция е към края си и тепърва ще научаваме за сключени договори и предстоящи заглавия, но бъдещето пред Сорентино е светло – отново го чака темата за покварената власт.

От Variety съобщават, че режисьорът ще се захване с „Loro” – филм за бившия италиански премиер Силвио Берлускони. В момента се работи по сценария, който най-вероятно ще засегне повече от сухите биографични факти. От друга страна едва ли ще видим груба сатира, подиграваща се на политика, което би било твърде лесно, предвид десетките скандали, които Берлускони предизвика по време на управлението си. Надяваме се за нюансирана история и сме убедени, че Сорентино ще преследва същото.

Засега целта е да се довърши сценария и снимките да започнат следващото лято. Ако всичко върви по вода, би трябвало да видим филма за фестивала в Кан през 2018. Стискаме палци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *