Everest” на Балтазар Кормакур е един от двата големи (макари не пряко конкуриращи се) проекта, които се готвят в момента, чиято история е свързана – по един или друг начин – с най-високия връх (считано от морското равнище) на планетата ни, и по всичко изглежда, че той ще първият, който ще успее да достигне до екраните. В интерес на истината, не сме сигурни, че другият филм (на Дъг Лаймън) въобще ще види бял свят, поне не и във формата, която има в момента, но това е тема за друг разговор.

Everest” е по сценарий на Марк Медоф („Деца забравени от Бога”) и Саймън Буфой („Беднякът милионер”) и разказва истинската история от 10-11 май 1996 година, когато две групи алпинисти, които опиват да изскачат върха, попадат в изключително тежка снежна буря. Инцидент, който е част от най-смъртоносната година в историята на планината – през целия сезон загиват общо 15 души.

Вижте първия официален кадър от филма, чиито снимки вървят в момента в Непал.

Everest - Джейсън Кларк

Принципно не сме най-големите почитатели на Балтазар Кормакур („Контрабанда”, „2 Guns”), но смятаме, че точно този филм ще му се получи и сме сигурни, че много ще ни хареса. Историята е изключително интересна, актьорският състав в лицето на Джейсън Кларк, Джош Бролин, Джон Хоукс и Джейк Джиленхол е повече от впечатляващ и не на последно място, филмът ще може да бъде видян на IMAX 3D, което е огромен плюс. Честно казано, нямаме търпение да видим трейлър.

Още веднъж, режисьор на „Everest” е Балтазар Кормакур, сценаристи са Марк Медоф и Саймън Буфой, а в ролите са Джейсън Кларк, Джош Бролин, Джон Хоукс, Джейк Джиленхол, Мартин Хендерсън, Емили Уотсън, Майкъл Кели, Томас М. Райт и други.

Премиерата е след година – 27 февруари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *