Utopia

Току-що приключил работа по екранизацията „Gone Girl”, Дейвид Финчър вече подготвя следващия си проект. Ей така обичаме – все още имаме какво да очакваме (в случая доста обещаващ трилър с премиерна дата в началото на октомври), а вече се готви следващото. Преди щяхме да предпочетем да е нов филм, а не сериал, но след „House of Cards” и сериал ни звучи отлично.

Става дума за римейк на британския сериал „Utopia”, който Финчър и Гилиан Флин подготвят за НВО. Флин е автор на романа „Gone Girl” и сценарист на екранизацията и очевидно с Финчър са се сработили доста добре. Тя ще напише сценария на американския римейк на „Utopia”, а подобно на „House of Cards”, Финчър ще е режисьор на пилотния епизод и изпълнителен продуцент на сериала. Създателят на оригинала Денис Кели също ще е изпълнителен продуцент, а доколкото успяваме да разберем, без да сме гледали британския сериал, историята е за заклети фенове на комикс (извинете, графичен роман!), които научават, че авторът тайно е написал продължение.

Добре би било, ако можехме да кажем „гледайте трейлъра” за повече информация, но едва ли ще разберете нещо повече за сюжета. За сметка на това, сериалът изглежда доста любопитно и се замисляме дали да не му хвърлим едно око – шест епизода са, ако са достатъчно яки, ще ги смажем за един ден. Скоро се чака не само американския римейк (нямаме никаква информация за премиерната дата), но и втори сезон на оригинала.

А сега, докато очакваме „Gone Girl” и преди да хвърлим едно око на британския „Utopia”, в който – съдейки по трейлъра – се мяркат доста качествени актьори, ще си изгледаме втори сезон на „House of Cards”, който Netflix пуснаха на 14 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *