Много рядко (да не кажем никога) пускаме отделна новина, посветена само на една-единствена корица на списание – пък била тя и за филм, който очакваме с огромно нетърпение, но за „Gone Girl” на Дейвид Финчър решихме, че си заслужава. Просто снимката, „красяща” корицата на EW, е доста по-интересна и провокативна от първия кадър от филма, който видяхме в края на миналата година, а на всичкото отгоре е заснета и от самия Финчър – нещо, което определено е в плюс.

Понеже не сме чели романа на Гилиан Флин, на който е базиран филмът, не сме сто процента сигурни дали корицата не е спойлърска, но доколкото разбираме, снимката е правена специално за списанието и не представлява някаква конкретна сцена, а по-скоро е коментар върху част от идеите му, което е още една причина да ѝ отделим специална новина. Освен това ни се струва, че е нещо като омаж на прочутата корица на „Roling Stone с Джон Ленън и Йоко Оно, дело на Ани Лейбовиц.

Gone Girl

Хвърлете едно око и на синопсиса на българското издание на книгата.

Лятна сутрин в градче край Мисисипи. Петата годишнина от сватбата на Ник и Ейми Дън… И точно в този ден Ейми изчезва от дома си. Следите от борба изглеждат нагласени, а поведението на примерния съпруг е повече от съмнително. Намереният дневник на Ейми утежнява ситуацията, защото разкрива съвсем различен поглед над брака им от думите на Ник. Златното момче на града бързо се превръща в главния и единствен заподозрян. Но той упорито твърди, че е невинен. Ник е неискрен и определено крие тайни – но наистина ли е убиец? И ако не е виновен, то тогава къде е красивата му съпруга?

Режисьор на „Gone Girl” е Дейвид Финчър, а в ролите са Бен Афлек, Розамунд Пайк, Ким Дикенс, Патрик Фугит, Тайлър Пери, Нийл Патрик Харис, Миси Пайл, Скут МакНейри и др.

Премиерата е 3 октомври 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *