Екранизацията „Gone Girl” на Дейвид Финчър е един от проектите, които очакваме с нетърпение и сме особено доволни, че не е един от отложените проекти на и с Бен Афлек, които пострадаха покрай продължението на „Човек от стомана” (но сега няма нужда да задълбаваме в това). „Gone Girl”, чийто основен снимачен период трябва да е приключил съвсем наскоро, се очаква по кината на 3 октомври 2014, което го прави един от най-чаканите филми на следващата година.

Междувременно 20th Century Fox разпространиха първата официална снимка от филма и колкото и обикновен да е кадърът, доста добре се връзва с основния сюжет – романът на Гилиан Флин разказва за мъж, чиято съпруга изчезва на петата годишнина от сватбата им и той е главният заподозрян. Както съвсем ясно се вижда, Афлек е в ролята на главния герой Ник, а Розамунд Пайк играе изчезналата му съпруга.

Бен Афлек винаги си прилича само и единствено на Бен Афлек – точно това никак не ни харесва и е много очевидно на снимката. Е, може и да има някой филм, в който действително е имало някакво истинско преобразяване, но сега не се сещаме за такава роля и като кажем „Афлек” виждаме точно тази физиономия, която виждаме на снимката. А има актьори, които направо не можеш да ги познаеш дори без грим или особена промяна във външността. Просто се губят в съответната роля и всичко им се променя – физиономията, стойката, излъчването.

Афлек категорично не е от тях, но пък имаме доверие на Финчър, че ако е избрал него, значи той действително е най-подходящият за ролята. Просто си се оплакваме и използваме повода да повторим, че напоследък филмите на Афлек са къде-къде по-добри от филмите с Афлек.

Gone Girl”, разбира се, прави изключение, защото все пак е филм на Дейвид Финчър. Както казахме, премиерата е 3 октомври 2014, а освен Бен Афлек и Розамунд Пайк, в останалите роли ще видим Ким Дикенс, Патрик Фугит, Тайлър Пери, Нийл Патрик Харис, Миси Пайл и Скут МакНейри.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *