След изключително приятния тийзър трейлър, който видяхме преди месец, отново е време да хвърлим поглед – този път малко по-нетрадиционен – към предстоящото продължение на „Възходът на планетата на маймуните”, в което 10 години след първия контакт на хората с маймуните, голяма част от човечеството е измряло в следствие на „симианския вирус”, а оцелелите са принудени да се сражават с еволюиралите  примати.

Благодарение на официалния сайт (където можете да откриете и кратички коментари върху отделните елементи на визиите) можем да видим как ще изглеждат световете на двата враждуващи вида – едните бавно вървящи към разцвет (интелектуален, културен и всякакъв друг), а другите постепенно връщащи се към примитивизъм.

Като допълнение към горните визии, можете да видите и началото на предстоящия комикс, който служи за връзка между „Възходът” и „Зората”.

Нарастващата и развиваща се нация на генетично еволюиралите маймуни, предвождани от Цезар, са застрашени от група човеци, оцелели след унищожителния вирус, отприщен преди десетилетие. Хората и маймуните достигат нестабилен мир, но не за дълго – и двете страни са подтикнати към война, която ще определи доминиращия на планетата вид.

Режисьор на „Dawn of the Planet of the Apes” („Зората на планетата на маймуните”) е Мат Рийвс, а в главните роли са Анди Съркис, Джейсън Кларк, Кери Ръсел, Гари Олдман, Коди Смит-МакФий, Тоби Кебъл, Джуди Гриър, Кърк Асеведо и Енрике Мурсиано.

Премиерата е 11 юли 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *