Индиана Джоунс

Помните ли онази свръх-гореща новина от миналогодишния октомври, когато Лукас продаде компанията си на Disney. Там пишеше и следното „за момента не се обсъждат подробности, свързани с Индиана Джоунс и неговото „наследство” не е било част от оценката на компанията преди сключването на договора с Disney”.

Очевидно разговорите с Paramount са се развили в някаква (опасяваме се от думата „правилна”) посока и според новата договореност, Disney придобиват правата за разпространение и маркетинг на бъдещите Индиана Джоунс-проекти, както и правата, свързани с поредицата, които са били собственост на Lucasfilm. Paramount продължава да разпространява четирите филма и ще се радва на финансови облаги от появата на екран на бъдещи продължения.

Наясно сте и с факта какви огромни фенове сме на шантавия археолог и още по-непримирими почитатели на Харисън Форд, обаче помним е неговата реплика как вече бил достатъчно стар, за да не се нуждаят от Шон Конъри – той самият можел да играе собствения си баща! Така де, познато ни е особеното чувство за хумор на Форд, но готовността му да се впусне в пето Инди-приключение е… плашеща.

Хубаво, че засега Спилбърг и Лукас не са се изказали категорично по въпроса, но след като Disney се осигуряват „лъвския пай” от разпространението на бъдещи „Индиана Джоунс и…”, нали за всички е ясно, че такива просто… ще има?!? ‘Щото „къщата на Мишката” в момента разпространява Pixar, Marvel, Star Wars и Indiana Jones, което може да се обобщи като най-доходоностните кино-франчайзи/марки. Разбира се, че няма да ги оставят да събират прах със спомен за минало величие (отнесено към последните две), а ще ги разработват по най-милиардния начин, за да си върнат… милиарди.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Сигурен съм, че Шая е способен да продължи поредицата с един дълбок и смислен персонаж…ест само и единствено под режисурата на Бей или Ейбрамс :DD

  2. Индиана Джоунс ще го мислим друг път , най-важното е , че утре излиза трейлърът на Годзила 😀 😉