Interstellar

Едно от най-големите ни разочарования беше, когато след години на очакване научихме, че Стивън Спилбърг няма да режисира „фантастичния проект за пътешествие до най-далечните граници на научното ни познание” „Interstellar”. Под негово ръководство щеше да стане филм, който да остане в историята. Сигурни сме! Всичко това обаче вече е история и няма какво да го коментираме.

Както знаете, на мястото на Спилбърг застана Кристофър Нолан. Лично ние не сме от най-най-големите му и ревностни почитатели, но в никакъв случай не се причисляваме и към най-големите му критикари – харесваме повечето от филмите му, в това число „Мементо”, „Батман в началото”, „Престиж”, „Черният рицар” и „Генезис”, и макар да смятаме, че няма да направи и наполовина толкова добър филм, колкото щеше Спилбърг, сме на мнение, че от оставащите режисьори, които могат да се справят с подобна тематика, той е един от най-добрите.

Дали Нолан ще оправдае тази ни позиция ще разберем окончателно след около година, когато е премиерата на филма, а дотогава можем да сверяваме дали поне сме на прав път с предстоящите реклами. Конкретно с дебютиралия днес тийзър трейлър това няма да стане, защото типично за Нолан, той не разкрива почти нищо от историята, но все пак го вижте, защото има разни следи тук-там, които потвърждават различни слухове за сюжета, като тези, че заради промени в климата, царевицата е единствената култура, която може да се отглежда от човечеството, или за предстоящия технически и духовен скок, който ще ни отведе до края на Вселената и на познанието ни за нея и за нас самите.

Макар и да не сме надъхани на макс от видяното, оставаме позитивно настроени  и в нетърпеливо очакване на филма, защото в мига, в който перспективата за интелигентна фантастика, направена от кадърен режисьор, провокира у нас само едно „Meh”, значи положението е на умирачка.

Режисьор на „Interstellar е Кристофър Нолан, а в ролите са Матю Маконъхи, Ан Хатауей, Джесика Частейн, Джон Литгоу, Елън Бърстин, Кейси Афлек, Уес Бентли, Тофър Грейс и Майкъл Кейн, Макензи Фой, Дейвид Ойелоуо, Мат Деймън и др.

Премиерата е 7 ноември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Ако Нолан се опита да направи качествен филм а не такъв просто за пари ще надмине Спилбърг. Гледал съм някои от филмите на спилбърг на по scy fi тема – не са лоши но не мога да запомня. Радвам се че Нолан е режисьор!

  2. При положение е, че идеята за филма е на Нолан, а брат му е писал сценария, защо въобще имате съмнения във филма? Странно.

  3. Нолан е от любимите ми режисьори, въпреки че последното му „Възраждане“ малко не му се получи. Тук още с нищо не ме е зарибил, но и не е нужно – важен е крайният резултат. До тогава ще си преповтаряме предишните му красоти. Аз точно тази седмица се сдобих на много изгодни цени с „Батман в началото”, „Черният рицар” и „Генезис”. Ако имаше издание и на „Мементо“ направо щях да направя „голям шлем“. 😉

  4. абе, царевицата не е ли единствената култура, която не може да се отглежда, ако няма човешка намеса?

  5. Предполагам, че харесвате и Following на Нолан, имайки предвид бюджета и каста…? Това поражда у мен леко математически въпрос – при положение, че не сте сред „най-големите му и ревностни почитатели“ – знаете ли на колко процента се равняват 6-те филма, които му харесвате от общо 8-те, които е режисирал ?