The times they are a-changin'
The times they are a-changin’

„Казваше се Рамбо и за околните бе само едно невзрачно момче, което стоеше до колонката на една бензиностанция в покрайнините на Мадисън, щата Кентъки.”

Немислимо е да си представим филм за Джон Рамбо без Силвестър Сталоун, но някои хора имат по-развито въображение. Според The Hollywood Reporter в Nu Image/Millennium Films се работи по римейк на класиката от 1982 г. Проектът все още е в ранни етапи на развитие, като работното заглавие засега е: „Rambo: New Blood”.

Режисьор ще бъде Ариел Вромен („The Iceman”), а по сценария работи Брукс МакЛарън, за когото това ще е първи филм. В главната роля няма да видим Силвестър Сталоун, който в скорошно интервю уточни:

Сърцето иска, но тялото казва: „Остани си вкъщи!”. Това е като с боксьорите, които се връщат за един последен рунд само за да ги смачкат. Оставете го за някой друг. Когато ме помолиха да направя още един „Рамбо”, им казах: „Ако не мога да се справя по-добре от предишния път, защо да се занимавам?

Уважаваме позицията на Слай и се радваме, че знае кога да удари спирачка. Колкото до самия римейк – няма да коментираме. Не сме особено ентусиазирани от идеята, но ако първите снимки/трейлъри покажат нещо различно, ще отразим. „Първа кръв” притежава емоционално ядро и отправя важно послание за интеграцията на ветераните, така че идеята темата да се преоткрие в (примерно) съвременен сетинг няма да е чак толкова налудничава.

Филмът на Тед Кочев е адаптация на едноименния роман на Дейвид Морел от 1972 г. Цитатът по-горе е от българското издание от 1991 г. в превод на Иван Баянов.

Рамбо

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Хехе все още пазя някъде това издание на „Първа кръв“. Чел съм го като пъпчив тийнейджър в средата на 90-те и ако не се лъжа Рамбо май умираше на финала 😀

  2. Да, умираше, както умира и в първоначалната версия на филма. След тест прожекция публиката е толкова недоволна от финала, че го презаснемат в познатия ни вид. Оригиналният го има някъде в youtube и наистина не е много ок.

    Колкото до идеята за римейк на Първа кръв – пълен ташак.

  3. Тези оптимисти така ли не си взеха поука от бруталните боксофис провали на римейковете на класики от тази, че и предишните години?