На пристрастените към нестандартните кинорешения предлагаме един пореден, кратичък поглед към предизвикателната съвременна трактовка на Достоевски, подписана от режисьора Ричард Айоади. „The Double” вече беше показан в Торонто – и според спецовете отзвукът отекнал в горната скала на одобрението – от топъл прием до възторжени възклицания.

Айоади е познат с актьорската си работа (Морис – „нърд”-чето в „The IT Crowd”), също и като режисьор в телевизионни поредици, а за режисьорския си дебют „Submarine” получи много добри отзиви. Актьорският екип, който е събрал за историята на „The Double” в днешни дни, определено заслужава внимание – особено невротично-freaky-то Джеси, който ще влезе в ролите на Саймън Джеймс и на неговото алтер-его Джеймс Саймън. Както си е по автор, „двойникът” ще е много по-уверен, чаровен и безскрупулен, ще навлезе в живота на Саймън и сякаш с един замах ще получи всичко, за което скромният и невзрачен чиновник тайно си мечтае.

Дори от кратките откъси до момента става ясно, че Айзенбърг се развихря с подобна задача. Подкрепят го Миа Васиковска, Уолъс Шоун, Ясмин Пейдж, Ноа Тейлър, Джеймс Фокс, Кати Мориарти, Крис О’Доуд, Сали Хоукинс, Крейг Робъртс, Пади Консидайн и др. Трейлърите поразяват в кинематографично отношение, същото може да се каже и за сценографията – личи си, че много е мислено и композирано, за да се получи драматичен кошмар в стил „Кафка”.

Все още няма насрочена премиерна дата за Щатите, но поне е ясно, че там филмът ще бъде разпространен от Magnolia. Във Великобритания филмът излиза на екран на 4 април 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *