Някъде преди около две седмици разбрахме, че Marvel и Netflix подготвят цели четири игрални сериалa за доста популярни супергерои – Daredevil, Джесика Джоунс, Люк Кейдж и Iron Fist, но не намерихме време да пуснем новина по въпроса. Сега обаче, след като започнаха и дори се понатрупаха малко слухове около предстоящите (не в особено близко бъдеще) проекти, решихме, че е крайно време да обобщим какво знаем до момента.

Идеята е да се подготвят отделни сериали, всеки по 13 епизода, които в крайна сметка да кулминират в мини-сериала (или така наречения „TV event”) „The Defenders”. Но преди да се съберат в супер-екипа си, героите ще си имат собствени истории, които със сигурност няма да се излъчват едновременно – първи е Daredevil, последван от останалите трима, и чак накрая ще е „The Defenders” няколко години по-късно (на този етап няма много информация и „няколко” може да е 2 години, а може и да е 4).

Очакваме скоро да научим повече за проектите и кой ги движи, но засега знаем само, че Дрю Годард (сценарист и режисьор на „The Cabin in the Woods” и сценарист на „Чудовищно” и „Z-та световна война”) ще е сценарист и изпълнителен продуцент на „Daredevil” – Marvel вече се сдушиха с Джос Уидън, защо да не работят и с дружката му от изненадващо приятния „The Cabin in the Woods”? При това Годард не крие, че от тийнейджър е фен на Marvel и особено на Daredevil, и неведнъж е казвал по интервюта, че се интересува от героя. Разбира се, доскоро се говореше за кино-интерпретация, но Годард има предостатъчно опит на малкия екран с „Изгубени”, „Наречена още” и един-два от по-старите сериали на Уидън.

За сериалите на Люк Кейдж и Iron Fist засега няма допълнително информация, но поне героите са ни горе-долу познати (и като възрастни и като тийнейджъри покрай анимационния „Ultimate Spider-Man”). Може би затова Джесика Джоунс ни е по-любопитна – за нея не знаем абсолютно нищо, а казват, че макар и по-нов герой (първата и поява е в комикса „Alias” от 2001), тя е особено интересна. Супергерой с тежки травми от сравнително кратката си кариера, Джесика решава да свали костюма и да отвори детективска агенция, чрез която пак да се забърква в неприятности и да помага на други супергерои да разрешават престъпления, но без самата тя да има тайна самоличност. Мелиса Розенбърг ще е сценарист и изпълнителен продуцент на сериала за Джесика, което не е най-великата новина на света – Розенбърг е работила по сериала „Декстър” и по „Здрач” сагата, следователно е малко неясна и съмнителна карта.

Сигурни сме, че съвсем скоро ще научим повече подробности и за четирите сериала. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *