“The Walking Dead”

Още не е излъчен нито един епизод от телевизионна екранизация по изключително успешния и популярен комикс “The Walking Dead” на Робърт Къркман – който както не веднъж сме отбелязвали, ще се завърти по АМС тази есен под вещото ръководство на Франк Дарабонт („Изкуплението Шоушенк”, „Зеленият път” и „Мъглата”) – а вече има потвърждение (от Empire, чрез „Fangoria”), че от AMC са одобрили втори сезон, който ще бъде от 13 епизода.

О, да! Лично за нас това означава, че AMC са харесали това, което виждат и са убедени в успеха на сериала. Честно да ви кажем, не, че не сме имали вяра на Дарабонт, но си е съвсем друго, когато получиш подобно потвърждение на надеждите си. Да не говорим, че се случва сериали да бъдат спирани след първия си сезон, колкото и да са добри, само защото „чичко паричко” не е играл достатъчно.

От „Empire” разглеждат възможността вторият сезон на сериала да следва посоката на втория том от комикса и действието да се развива през друг сезон, сменяйки „сетинга” на горещата Атланта. Ето какво казва Дарабонт по въпроса:

„Ще бъде страхотно не само да избягаме от жегата, но да представим и различна идея на нашите зрители – визуално и тонално – като действието се развива през зимата. Има няколко много готини неща, които Къркман направи, когато намират едно замръзнало на земята зомби. Не съм виждал такова нещо и е наистина готино.”

Той говори още и за възможността да видим любимия му образ Michonne.

“Когато тя се появява – и човече, тя е образ, до който нямам търпение да стигнем – крачейки през пустошта, като герой събран от шибан спагети-уестърн на Клинт Истуд и самурайски филм, като Baby Cart с шибан меч, а във въздуха прехвърча лек сняг. С удоволствие ще го филмирам.”

Нямаме търпение да дойде 31 октомври, когато по AMC ще бъде показан пилотният епизод на сериала, който е режисиран от Дарабонт и е с обща продължителност час и половина.

Дотогава не ни остава нищо друго, освен да си преглеждаме трейлъра.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако се вярва на един не много сигурен източник, сериала ще бъде показан в 120 държави едновременно с американската му премиера. У нас – по FoxLife.