От средата на 2012, когато за последно ъпдейтвахме със снимки на Жоли сред козите, мина доста време; нямат право да се оправдават Disney, че не са готови и ето, вече плъзна тийзър на филма по приказката за Спящата красавица, който новаторски ще предаде историята от гледната точка на Злодеида и закономерно ще носи нейното име„Maleficent”.

Maleficent” е неразказаната история на най-прочутата злодейка от филма на Disney „Спящата красавица”, познат на света от далечната 1959 година. Красивата и чистосърдечна млада жена израства в мирно горско кралство, и животът й прилича на идилия, докато един ден армия от нашественици заплашва хармонията в нейния свят. Злодеида става най-яростния защитник на родната си земя, но е застигната от безскрупулно предателство и тогава чистото й сърце се превръща в камък. В желанието си да отмъсти, Злодеида води жестока битка с наследника на краля-завоевател и проклина новородената му дъщеря Аврора. Детето расте и постепенно Злодеида осъзнава, че именно младата принцеса държи ключа към мира в кралството и може би към истинското щастие на чародейката…

Вижте първия трейлър.

Зловещичко и малко по-изкуствено, отколкото би ни се искало, но очевидно игралната версия прави „реверанс” към миналото – иначе гората от тръни нямаше да изглежда като прекопирана от анимационната класика от 1959 година. Освен това, ако не знаехме, че режисьорът Робърт Стромбърг (двукратен носител на „Оскар”) е бил художник на филми като „Аватар”, „Алиса в Страната на чудесата” и „Оз: Великият и могъщият”, щяхме да се сетим на секундата.

Анджелина вече се сблъсква с последиците от ориста да влезе в ролята на Злодеида – по време на организираните детски посещения на снимачната площадка на филма, децата пищели и бягали от нея, а едно момченце казало на майка си „Моля те, кажи на злата вещица да не ми говори!”

Като допълнение вижте и пътвия тийзър постер на филма, както и няколко снимки.

Maleficent

„Maleficent” с Анджелина Жоли

„Maleficent” - Ел Фанинг

„Maleficent” - Ел Фанинг

Режисьор на „Maleficent” е Робърт Стромбърг, а в ролите освен пронизващата със CGI-поглед Анджелина Жоли ще видим Ел Фанинг (Аврора), Сам Райли, Джуно Темпъл, Шарлто Копли, Лесли Манвил, Имелда Стаунтън, прекрасната Миранда Ричардсън и др.

Премиерата на филма е обявена за 30 май 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *