Дори когато няма какво ново да съобщим във връзка със „Затворник от миналото” („The Railway Man”) на Джонатан Теплицки, не можем да подминем с лекота един нов трейлър. Не само защото дълбоко уважаваме Колин Фърт и страшно много харесваме Никол Кидман… всъщност да, точно заради тези две причини ви представяме трейлъра и още няколко снимки от филма.

http://www.youtube.com/watch?v=FEGTm1jgf_U

Първото впечатление от този трейлър беше доста разочароващо – сякаш визията трябва да бъде максимално „изсушена” и „поднесена студена” за британската публика… Звездният екип притежава магнитен ефект за зрители, което не може да се каже за сюжета, въпреки биографичната му основа. Безмислено е да се лъжем – драми от времето на Втората световна война не са най-желаните от публиката филми, но за истинските ценители „Затворник от миналото” е интригуващо-изкусителен.

Ерик Ломакс (автор на мемоарите, по които е създаден филма) е пленен от японските войски в Сингапур и жестоко измъчван по време на строежа на железопътния мост над река Куай (Бирманско-Сиамската жп линия) в Тайланд. В ролята на младия Ломакс ще видим Джеръми Ървайн, който има потенциал да се докаже като достоен колега на „оскаровия” Колин. Дали ще се справи Ломакс с раните на миналото? Ще намери ли сили да прости?…

Освен Ървайн, мистър Фърт и мисис Кидман, с роли в „Затворник от миналото” ще видим Стелан Скарсгард и Хироюки Санада. Филмът тръгва на екран във Великобритания на 1 януари 2014, у нас ще бъде видян през февруари, а Щатите все още очакват разпространението му – отговорни за това ще бъдат Lionsgate.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *