За „Затворник на миналото” („The Railway Man”) на Джонатан Теплицки („Burning Man”) сме споменавали, когато коментирахме възможност Рейчъл Уайз да се включи в проекта, ала сега, благодарение на първия трейлър, койтоот вчера е онлайн, виждаме колко прекрасно изглежда Никол Кидман в ролята на съпруга на Колин Фърт.

Освен това трейлърът ни показва, че филмът не само звучи, но и очевидно Е много обещаващ. Само бъдете внимателни, защото при по-сериозно вглеждане той разкрива (почти) целия сюжет…

Премиерата на „Затворник на миналото” беше в Торонто и част от фестивалната публика там се оплаква от недостатъчно пълноценен разказ заради раздвояване на режисьорското внимание между повествованието в „сегашно” време – 80-те години на 20 век, и спомена за Втората световна война.

Именно тогава героят на Колин Фърт, Ерик Ломакс (автор на мемоарите, по които е създаден филма) е пленен от японските войски в Сингапур и жестоко измъчван по време на строежа на железопътния мост над река Куай (Бирманско-Сиамската жп линия) в Тайланд. В ролята на младия Ломакс е Джеръми Ървайн, за който искрено се надяваме, че ще се прояви като достоен колега на „оскаровия” Колин.

Режисьор на „Затворник на миналото” („The Railway Man”) е Джонатан Теплицки, а освен Колин Фърт, Никол Кидман и Джеръми Ървайн във филма участват още Стелан Скарсгард и Хироюки Санада.

Българската премиера е 21 февруари 2014, а Щатите все още очакват потвърждение за началото на разпространението му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мда – остава да видим – защо все пак успява да реши да НЕ отмъсти …