Джо Райт

Как може да изглежда една предистория на Питър Пан? The Hollywood Reporter характеризира филма, подготвян от Warner Bros. като история „в стила на Батман в началото”. За момента се разполага със сценарий на Джейсън Фюкс и се водят преговори за режисьорското място с Джо Райт. Само той да не вземе отново Кийра Найтли за някоя от ролите, защото вече ще е свръх-прекалено. При все че „Изкупление” пожъна доста (заслужени) овации от критика и зрители, трактовките на Райт на „Гордост и предразсъдъци” и „Анна Каренина” са… меко казано спорни. Затова със свито сърце ще очакваме развитието на темата за Питър.

Сценарият проследявал един сирак, който пристига в Невърланд и спасява местните жители, като оглавява бунта срещу злите пирати. Режисьорът споделя, че за него „приказките не са щастливи, прекрасни истории, те са морални притчи за победата над злото и тъмната страна”. Той има идея да работи и върху игрална версия на „Малката русалка” по Ханс Кристиян Андерсен. И отново се заформя „състезателна надпревара” между синхронни проекти – да не види някой от другите! В момента Disney работят върху „Peter and the Starcatchers” (любопитна версия на възможна предистория на Питър Пан, която се играеше до началото на тази година на Бродуей) с режисьор Гари Рос, а „Pan” на Columbia ще бъде продуциран от Чанинг Тейтъм и Джо Рот, режисиран от Гавин О’Конър.

Хубаво допълнение в инфото е предложението към Хавиер Бардем за участие в проекта на Райт, в ролята на „Черната брада”. Представяме си го просто с поредната „стратегическа” прическа, но дори и без нелепа перука той може да изглежда достатъчно ужасяващо като злодей – всички знаем това. Дали ще се навие да направи „приказен” избор на роля – това тепърва ще стане ясно, както и дали Warner и Райт ще си стиснат ръцете за „Peter Pan”. Ще се погрижим за своевременно информиране по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *