Честно казано, не очаквахме да видим нов поглед към „Nymphomaniac” („Нимфоманка”) на Ларс фон Триер толкова скоро след чудния нецензуриран трейлър, който дебютира миналата седмица, но от друга страна датската премиера на филма наближава и не остава много време, в което да ни бъдат представени и оставащите глави – първоначалната идея беше до премиерата да видим по едно видео, снимка и кратко описание за естеството на всяка една от осемте части на филма, а накрая трябва да остане време и за поне още един пълен трейлър.

По същество, 6-та глава е озаглавена „The Eastern and the Western Church” –  църкви, които според описанието, често са наричани и църкви на удоволствието и страданието – и в нея главната героиня Джо открива, че болката и удоволствието могат да бъдат неразривно свързани. Точно така, става дума за садо-мазо, което е елемент, без който не може да мине нито една (изчерпателна) история за пътешествие през дебрите на човешката сексуалност. Вижте.

Chapter 6: The Eastern and the Western Church (The Silent Duck)

The Eastern Church is often referred to as the Church of Joy, and the Western Church as the Church of Suffering.

Should you make a mental journey from Rome eastwards, you’ll find that you move away from guilt and pain, and towards light and joy.

However, what Joe comes to learn is that pain and pleasure can be closer than you’d think.

В очакване сме на последните две глави:

Chapter 7: The Mirror
Chapter 8: The Gun

Nymphomaniac” е леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Датската премиера е 25 декември. У нас филмът ще се разпространява от Арт Фест.

Повече подробности за филма можете да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *