След целогодишно качествено натрупване, изключително силната рекламна кампания на „Nymphomaniac” на Ларс фон Триер кулминира с първия нецензуриран трейлър на филма, който въпреки че очаквахме провокации от всякакъв тип, в известна степен успява да ни хване неподготвени – изцяло в положителен смисъл.

Трейлърът е типично Триерски и представлява амалгама от наративен хаос, визуална поезия, рок, насилие и разбира се, секс – груб и първичен и лишен от всякаква форма на романтика. Както можете да се досетите, рекламата не се препоръчва на деца под 18 години и не е никак подходящ за гледане в работна обстановка. Вижте.

Не сме очаквали традиционен трейлър, който да ни сдъвче и изплюе всичко, но можеше да получим поне някаква яснота по отношение на историята. В общи линии знаем за какво ще се разказва във филма, но въпреки това в доста отношения оставаме в неведение. Поне имаме поредното потвърждение, че отделните глави, всяка от които разказва част от историята на главната героиня Джо, ще са решени в различен формат и стил.

Като допълнение вижте и два нови плаката, които дебютираха преди няколко дни и са вариация по темата на 14-те оргазмови постера, които видяхме в началото на миналия месец.

Nymphomaniac” е леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Родната премиера на филма все още не е известна, но поне знаем, че със сигурност ще го видим на екран, благодарение на Арт Фест.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Най-очаквания за мен филм на 2014-та!!!

    Дринка, защо не си извадил най-култовите стоп каднри от трейлъра (като близкия план на вагината и как Шарлот Гейнсбург налапва пенис), както обичаш да правиш обикновено? 😀