Martian Time-Slip

Въпреки че (както често казваме) не една или две от екранизациите по Филип К. Дик са доста слаби, а някои дори не заслужават да им отделиш два часа от времето си, ние продължаваме да следим внимателно всеки потенциален проект по негов роман или разказ. От предстоящите или по-скоро потенциалните екранизации най-вълнуващи за нас са „Юбик” на Мишел Гондри и „Electric Ant” на Марк Форстър – за втория проект засега не сме писали нищо, но се надяваме скоро да имаме някакъв повод (най-много бихме се зарадвали на начало на снимките, но и някой як кастинг ще ни дойде добре).

Сега към тях се присъединява още един проект, отново на „Electric Shepherd Productions”, продуцентската къща на наследниците на Дик. Става дума за „Martian Time-Slip”, чийто режисьор ще е Дий Рийс, която през 2011 спечели доста номинации, награди и похвали от критиката и публиката за независимия „Pariah”. Ние не сме гледали филма, така че нямаме никакви впечатления от Рийс, нито като режисьор, нито като сценарист, а и „Pariah” е дебютът й (ако не броим един документален филм и няколко късометражки).

Между другото, ако трябва да сме напълно честни, и от „Martian Time-Slip” нямаме никакви впечатления – фенове сме на Дик, но не сме изчели цялото му творчество и последната ни разходка до Марс беше с „Трите стигми на Палмър Елдрич”. Разбира се, без да сме чели романа сме наясно, че и в „Martian Time-Slip” ще преобладават параноята и депресията, все пак си е Дик, но за всеки случай, ето един синопсис:

В пустините на Марс местните важни клечки се състезават със земляните, опитвайки се да изкупят земята, преди ООН да развият недвижимите имоти и цените да скочат до небето. Един от водачите на местен профсъюз обаче има тайно оръжие – болно от аутизъм момче на име Манфред, което има способността да предвижда бъдещето и може би дори да изпраща хора в бъдещето или миналото. Но дали става дума за истинско бъдеще и истинско минало или мрачната представа на Манфред – сегашно, минало и бъдеще, видени през филтъра на параноята?

Засега не знаем нищо повече за проекта, който явно е на много ранен етап, но ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. За съжаление новините, свързани с евентуални бъдещи екранизации по Дик, са далеч повече от реализираните по произведенията му проекти.