I Frankenstein

Така! Ще изпреварим малко събитията, като кажем, че в момента ни е доста трудно да дадем някакво смислено обяснение защо подготвяната от Стюарт Бийти („Tomorrow, When the War Began”) екранизация на комикса на Кевин Гревиу „Аз, Франкенщайн” („I, Frankenstein”) ни се е струвала любопитна (дори и само в известна степен) и я следим внимателно вече две години.

Всъщност, това не е вярно, знаем защо: падаме си доста по романа на Мери Шели (както и на доста от неговите интерпретации); комиксовата нео-ноар история, включваща демони и всякакви други свръхестествени създания, не звучи никак зле и не на последно място, творческият екип съвсем не е за изхвърляне. Проблемът е, че резултатът от смесването на тези положителни елементи е един голям минус. Или поне с такова впечатление оставаме от официалния първи трейлър на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=pxOSPfUw3qw

Ужас! Има един-два добри кадъра, но като цяло говорим за абсолютна евтиния, пред която цялата серия „Подземен свят”, „Ван Хелзинг” на Стивън Съмърс и дори „Лигата на необикновените” на Стивън Норингтън, за който незнайно защо се сещаме, изглеждат превъзходно. Разбира се, това е само трейлър, но просто не виждаме начин самият филм да се окаже по-добър. Не и ако не му отделят поне още година-две постпродукция – но дори и тогава едва ли ще се оправят нещата, просто ще имаме малко по-добре изглеждаща брадва.

В „Аз, Франкенщайн” известното чудовище е доживяло до днешни дни и работи като частен детектив в „мрачен, готически метрополис”, където се забърква във „вековна война между два безсмъртни клана”. Адам е преследван от демони, които искат да научат тайната на неговото сътворение, за да могат да създадат своя собствена армия от реанимирани трупове.

Режисьор на „Аз, Франкенщайн” е Стюарт Бийти, а в ролите ще видим Ерън Екхарт, Бил Най, Сократис Ото, Ивон Страховски, Миранда Ото, Ейдън Йънг, Джай Кортни и др.

Премиерата на филма е 24 януари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ивон Страховски- ах, тази малка мръсница ще я схрускам.Бонбон.

  2. Е, аман от тия простотии. Няма даже да го погледна. Напоследък гледам един и същ филм с различни заглавия.