Кинопроект по модерен комикс за Дейвид Йейтс

След като успя да натрупа значителен опит с работата си по екранизациите на последните три книги, посветени на Хари Потър, Дейвид Йейтс леко ни разочарона, защото вече повече от година се лута между най-различни проекти . Идеите се задвижват, после ги спират, но в случая акцентът ни попада върху адаптацията на един шпионски комикс, публикуван за първи път през 2011 година.

Написан от Нейтън Едмъндсън (Nathan Edmondson), нарисуван от Тончи Зонич (Tonci Zonjic), „Who Is Jake Ellis?” проследява бивш ЦРУ-агент на име Джон Мур. Интригуваща подробност е, че Мур е избягал от нелегална лаборатория, където най-вероятно са го използвали като опитно зайче, или бяла мишка за експерименти. Единственият покровител на Джон се оказва Джейк Елис – тайнствен персонаж, когото само Мур може да види, а остава незабележим за останалите хора. Дух, фантом, въображаемо създание, което живее само в мозъка на Мур – никой не знае със сигурност нищо за Елис.

Обещанието е историята да напомня „оцеляващия” сюжет на Борн, но дали могат да се направят паралели с „Мементо” или „Боен клуб” – това предстои да разберем. Не се наемаме с квалификации, още повече не сме чули/чели още мнението на самия режисьор по проекта, така че колкото и изкусително-фантасмагорично да звучи филмовото обещание, ние запазваме неутрално мълчание. Поне… докато видим конкретни кадри и трейлър с подписа на Йейтс.

И съвсем в духа на Холивуд (жалко!), още преди да са се намерили сценаристи за проекта, Fox вече планират – продължение, а може и цял франчайз! Нали шпионската тема  винаги е толкова модерна, че никой не се отказва от нея… междувременно Йейтс ще се фокусира върху неговия си „Тарзан”, за който се очаква да започнат снимки в началото на 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *