Добре дошли на възстановка на събития от преди половин век! Поради сериозния интерес към паранормални явления, документиране на доказателства за връзки между света на обикновеното ежедневие и въображаемите или свръхестествени измерения на съществуването, хора като режисьора Джери Ротуел събират екипи и създават филми, „вдъхновени от истински истории“. Неговият The Enfield Poltergeist, който разглежда един от най-известните случаи в тази сфера, ще се появи вApple TV+ навреме за тазгодишното празнуване на Хелоуин.

Ако искате да узнаете какво ви очаква в The Enfield Poltergeist – хвърлете поглед на трейлъра, от който може и да ви побият тръпки.

Поредицата е определена като документална и в основата на разказа са записите, които свидетелстват за случилото се с едно обикновено семейство в Енфийлд, квартал в северен Лондон. Ето какво гласи официалният синопсис:

Ужасяваща история за духове се появява на първа страница на всички вестници във Великобритания през 1977 година – те се появяват в живота на обикновено лондонско семейство и този тайнствен случай променя завинаги представата за връзката със свръхестественото – духовете не обитават само замъци и величествени имения, те могат да влязат в живота на всеки и навсякъде. Историята за този полтъргайст, който комуникира със сестрите Джанет и Маргарет Ходжсън (съответно на 11 и на 13 години), оказва огромно влияние на цяло поколение деца в края на 70-те години, а в сюжета на The Enfield Poltergeist са преплетени свидетелства от времето, в което се изследва този случай, вдъхновили телевизионна поредица, две пиеси и хорър-филма от 2016 година The Conjuring 2.

Премиерата на поредицата, съставена от осем епизода, е предвидена за 27 октомври 2023 година – духовете ще вилнеят по Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *