Няма лъжа, няма измама – една от ноемврийските теми ще бъде „Възпламеняване”. Очакванията към приходите от втората част на „Игрите на глада” са големи, но не се ангажираме с прогноза дали ще се реализират – както видяхте от тазгодишните летни блокбъстъри, в света на киното всичко може да се очаква и не всичко зависи от качеството на предложения материал. Току-виж Франсис Лоурънс се правил прекрасно, и всички елементи на кинопъзела са се подредили перфектно, обаче… може да се окаже, че публиката е разлюбила Дженифър Лоурънс и вече е безразлична към реалити-приключенията на нейната героиня Катнис Евърдийн.

Два месеца остават до премиерната дата на „Възпламеняване”, а междувременно ни се иска да споделим, че „прехваления сингъл на Coldplay” не е нищо особено, някакви тотално неизвестни нам (което не означава, че са непознати!) изпълнители допринасят за музикалната реалност на филма и че има нов рекламен видео-поглед, от който става ясно, че ще наблюдаваме „юбилейните 75-и Игри на глада в Панем” на IMAX.

Всеки път когато зърнем огнените тоалети на Катнис, се възхищаваме най-чистосърдечно на майсторството на спец-ефектите и си завиждаме, че живеем във време, когато можеш да фантазираш на воля – и да виждаш идеите си „оживели”. Кратките (рекламни) реплики на творческия екип не носят изненада, а по повод фактите за IMAX-изживяването – абсолютно сме съгласни! Колкото по-просторен е екранът – толкова по-добре! И още нови визии се опитват да допълнят „вдъхновеното” очакване – вижте.

Кориците с Катнис и Гейл стават, другите просто са похабено печатарско мастило. Няма да споделяме (всичките си) резерви по повод „каст”-ването на другите герои във „Възпламеняване”, ще изчакаме да видим как актьорите са се справили със задачите и тогава ще следват обобщенията. Въпреки дълбокото колебание по повод… всичко в продължаващата екранизация на „Игрите на глада”, очакваме втората част с интерес. Всъщност – само с интерес, без онзи неописуемо приятен гъдел на радостното нетърпение заради „фенщината”. Не ни разбирайте погрешно – оставаме се почитатели на трилогията, без да се нъдхваме излишно и/или прекомерно. Пък ей го къде е 22 ноември – ще видим резултата от искрените усилия на филмовия екип и на голяяям екран.

Подробности за „Игрите на глада: Възпламеняване” може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. приемам забележката – трябваше да е „очаквано-прехвален-предварително“, ама ми се видя прекомерно описателно прилагателно и го „ощавих“ 😀