Проверихме няколко пъти. Не вярвахме, но наистина не сме споделяли нищо за „Devil’s Knot” – вижте първите официални снимки от филма на Атом Егоян, посветен на небезизвестния криминален случай от близкото минало „Тримата от Западен Мемфис”. За документалния поглед, продуциран от Питър Джаксън, имате информация; време е да добавим, че по художествената визия за историята работи един от режисьорите-фестивални любимци – Егоян, по сценарий на Пол Харис Бордман и Скот Дериксон („The Exorcism of Emily Rose” и „Beware the Night”) и по книгата на Мара Леверит „The Devil’s Knot”.

Devil's Knoт - Колин Фърт

Devil's Knoт - Колин Фърт

Като за първи поглед към филма, авторите му разчитат на „оскарово” име – и има защо, след като са успели да осигурят Колин Фърт за ролята на частния детектив Рон Лакс, който е първият „pro bono” поддръжник/защитник на обвиняемите в техния първи процес. Най-изтъкнатият професионалист в Арканзас демонстрира обективност и не „замъглява” погледа си с всеобщата омраза заради ужасяващия начин на извършване на трите убийства – трима тийнейджъри са обвинени за смъртта на три деца като част от сатанински ритуал, но доказателствата по случая или са недействителни, или липсват. Всъщност именно разследването на Лакс прави възможно проследяване на важно ДНК-доказателство, което поставя под съмнение невинността на Тери Нобс, доведения беща на една от жертвите.

Освен Колин Фърт, когото винаги сме изключително радостни да видим на екран, останалите роли са разпределени между Рийз Уидърспуун, Ейми Райън, Дейн ДеХаан, Стивън Мойер, Кевин Дюран, Брус Грийнууд, Елиас Котеас, Алесандро Нивола и Мирей Инос.

Премиерата на „Devil’s Knot” ще бъде на фестивала в Торонто на 8 септември, но официална дата за разпространение в Щатите все още липсва.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *