Gravity

След четири години проблеми, промени, несигурност и без съмнение тежка работа от страна на целия екип, „Gravity” най-накрая е факт, вече обра похвалите на критиката и другата седмица официално излиза по кината, с което работата на Алфонсо Куарон по проекта най-накрая ще приключи. И въпреки че – поне засега – филмът е изключително добре приет, непрестанно се говори за номинации и награди и на този етап спокойно можем да го наречем успех (имайки предвид че премиерата още не е минала), режисьорът явно е нямал търпение да го остави зад гърба си:

„Филмът е моят начин за оцеляване и „Gravity” не беше най-добрата инвестиция откъм време. Всеки един момент от процеса беше истинско удоволствие, но никога не бих го повторил. Беше забавно и вълнуващо, но пълно с много предизвикателства. Филмът много напомня на изпитанието, на което е подложена героинята в него… Много злополуки, всичко се разпада. Научаваш се да справяш с проблемите и честно казано, колкото и странно да звучи, някои от тях бяха забавни. Така че всичко беше страхотно, но не бих го повторил.”

И ако е имал някакви проблеми с „Warner Bros.” покрай всички тези „забавни” проблеми, Куарон отказва да ги сподели и като цяло не спира да хвали студиото:

„Бяха невероятни. Те влагат толкова много време, пари и технология и по време на снимките не знаят дали тази технология ще свърши работа. Не видяха абсолютно нищо първите 8 месеца или може би година, но бяха страхотни. Никой не се радва, когато премиерата трябва да се отложи с година, но много ни подкрепяха.”

На въпроса какво следва сега, Куарон само събужда любопитството ни, без да даде абсолютно никаква конкретна информация:

„Искам да снимам хорър. Нямам предвид някой слашър, а нещо по-психологично, по-емоционално, нещо, което да измъчва.”

Звучи интересно, защото всеки нов проект на Куарон е чудесна новина, а и винаги се радваме, когато любимите ни режисьори пробват нови неща (въпреки че за нас и „Gravity” изглежда като истински хорър, особен когато всичко заглъхва и Сандра Бълок се носи из космоса без никакъв контрол над случващото се), но честно казано ни звучи сякаш дори не е започнал да мисли по-сериозно по идеята, камо ли да работи по сценария или нещо подобно. Разбираме, че ще има нужда от почивка след „Gravity”, но се надяваме да не се наложи да чакаме още 4 години за следващия му филм.

А междувременно, като отново стана дума за „Gravity”, получаваме и още един клип, който да ни надъха допълнително – този път за 3D аспекта – и да ни напомни, че премиерата е след броени дни. Според всички късметлии, гледали филма, „Gravity” задължително трябва да се гледа на IMAX 3D. Ето защо:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *