Споделяли сме вече неведнъж увлечението си по Станислав Лем и нетърпението, с което очакваме новия проект на израелския режисьор Ари Фолман „The Congress” – интригуващия игрално-анимационен филм по „Конгрес по футурология” на Лем. Той вече имаше своята премиера в „Петнайсетдневката на режисьорите” в Кан (специалисти твърдят, че е бил посрещнат със смесени чувства, но ние не вярваме!), беше показан на фестивала в Карлови Вари и на фестивал на фантастичния филм в Южна Корея. Филмът е вече на екран във Франция, през август и септември ще излезе в Белгия, Германия, Полша и Холандия.

Щатите ще се включат в разпространението му през 2014, а докато си мечтаем да го видим и у нас на голям екран, представяме ви две кратки видеа с обяснение за част от локациите на снимките, купища снимки и своеобразен клип от монтирани превъплъщения на прекрасната Робин Райт върху музиката на Макс Рихтер и песента „Forever Young”, изпълнявана от самата актриса.

http://www.youtube.com/watch?v=t7wyYIIGkzM

Ето отново краткия синопсис на филма:

Главната героиня е застаряваща актриса, която се грижи за своя син инвалид и е принудена да приеме една последна, но много добре платена работа. Голямо студио ще сканира тялото й – нейният образ ще стане тяхна собственост и те ще го използват както сметнат за добре. Оказва се, че последиците са далеч по-невероятни и сериозни, отколкото тя някога е предполагала.

The Congress” ще се състои от 70 минути игрални кадри и 50 минути анимация. В ролите ще видим Робин Райт, Коди Смит-Макфий, Пол Джамати, Дани Хюстън, Франсис Фишър и Харви Кайтел. Филмът вече има и официален сайт, в който можете да откриете любопитни подробности като интервю с Ари Фолман (невероятни почитатели сме на неговия анимационен документален филм „Валс с Башир”!) и кратък мейкинг на „The Congress”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *