Чарлиз Терън

Не сме съвсем сигурни по какви причини се забави премиерата на екранизацията на едноименния роман на Гилиан Флин „Dark Places” – филмът е готов от доста време, като първия ни поглед към Чарлийз Терън в главната роля получихме доста преди да видим каквото и да е от другата екранизация по Флин „Не казвай сбогом” – но със сигурност сега той ще се облагодетелства максимално от успеха на филма на Финчър. Дето се вика, лошо няма.

Dark Places” е дело на режисьора Жил Паке-Бренер и разказва историята на Либи, която на 8-годишна възраст свидетелства срещу брат си, във връзка с жестокото убийството на майка ѝ и двете ѝ сестри. 25 години по-късно, група ентусиасти, занимаващи се с разследване на известни престъпления, убеждават Либи да си припомни и да преразгледа събитията от трагичната нощ и с нахлуването на спомените, на повърхността започват да изплуват шокиращи късчета информация, които поставят под съмнение всичко, което Либи смята за истина.

Вижте първия международен трейлър на филма.

Чуваме, че в определени отношения „Dark Places” била по-добра книга (макар и не толкова тематично богата) от „Не казвай сбогом”, едва ли обаче някой ще може да каже същото и за филма. Поне според нас, този трейлър ни отдалечава максимално от подобна идея. И ни е много интересно какво ще кажат сега тези, които смятат, че Дейвид Финчър не е свършил абсолютно никаква работа по „Не казвай сбогом”, а Флин му предоставила всичко наготово. Странни хора има по този свят.

За да обобщим, трейлърът никак не ни вдъхновява и интересът ни към „Dark Places” на този етап се дължи на актьорския състав (само ако вместо Никълъс Холт имахме някой друг актьор, цена нямаше да има) и на Флин, която има талант и доста добре борави с клишетата в жанра, придавайки им ново, свежо звучене. Да се надяваме, че ще им какво да ни предложи и тук.

плакат

Режисьор на „Dark Places” на Жил Паке-Бренер („Sarah’s Key”), а в ролите са Чарлийз Терън, Клои Грейс Морец, Никълъс Холт, Кристина Хендрикс, Кори Стол, Тай Шеридън, Стърлинг Джеринс и други.

Френската премиера на филма е 8 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Книгата наистина е много интересна. Доколкото си спомням историята е поднесена през погледна на Либи Дей (Чрлийз Терън) и брат й Бен, но в младите му години тоест около 70-те, но всичко на всичко видяхме по-малко от секунда от него.
    Филма изглежда малко meh, а доколкото се сещам е готов преди „Не казвай сбогом“.
    А да, който е чел книгата му е ясно, че Чарлийз Терън няма нищо общо с главната героиня

  2. Има и един друг ключов момент – сценарист на „Не казвай сбогом“ си беше Флин, а на този филм – не. Така че оптимизмът би трябвало още повече да намалее.

  3. Боже, тази жена е толкова красива, че дори в този нелеп вид, пак изглежда точно толкова добре, колкото като Равена.