Харисън Форд

Не че следваме Слай в Туитър, обаче от там плъзна новината за трета част на „Непобедимите” („The Expendables” aka „Неизтребимите”, б.а.), която може да очакваме догодина – Уилис изчезва, а към групата „старчетата с автомати” се присъединява Харисън Форд. Цитираме дословно „чуруликането” на Сталоун:

„WILLIS OUT… HARRISON FORD IN !!!! GREAT NEWS !!!!! Been waiting years for this!!!!”

Много капс-лок, много удивителни, много нещо! Сега – честно – първата ни мисъл беше, че ще отидем да чакаме Форд на летище София с патерици, закичени със синя панделка. Защото нали са си свикнали вече да снимат у нас – нищо чудно режисьорът на третата част Патрик Хюз да се възползва от „утъпканата” дестинация. Сигурната група за поредното екшън-упражнение се състои от Сталоун, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Тери Крюс и Ранди Котюр; носят се слухове за Мел Гибсън в ролята на злодей, Джаки Чан, Стивън Сегал, Уесли Снайпс, Мики Рурк, Никълъс Кейдж, Мила Йовович, Келън Луц и други.

Що се отнася до Брус Уилис, в рамките на предположенията за „напускането” му може да се включи туит-поста на Сталоун, пуснат 5 минути след горния цитат:

„GREEDY AND LAZY …… A SURE FORMULA FOR CAREER FAILURE”.

Дори това да е по адрес на Уилис, не виждаме как неучастването в следваща част на „Непобедимите” може да се брои за „провал в кариерата”, но… „разни хора – разни идеали”. Третата пукотевица за екшън-легенди в пенсия си има и премиерна дата – 15 август 2014. За участие на Форд в нея се говори отдавна, но явно до момента не са могли да напаснат или условия по договора, или графици за снимки. Защото, де не забравяме, го очаква и „Star Wars VII”…

И още нещо изненадващо споделя Форд, подочуто сред коментарите по новия филм с негово участие „Paranoia” – въпреки почетната си възраст (71), за него би било „напълно в реда на нещата”(!) да върне отново на екран Индиана Джоунс, без да е задължително да „рита чак толкова много задници”! Освен това имал подходяща идея как героят му да победи отново… когото трябва/решат/измислят…

Мисълта за „Индиана Джоунс 5” ни остави без думи. Ето дословен цитат на Форд, в оригинал от The Telegraph (чрез Coming Soon) – да не кажете, че нещо си измисляме и префасонираме с „творчески превод”:

„We’ve seen the character develop and grow over a period of time and it’s perfectly appropriate and okay for him to come back again with a great movie around him where he doesn’t necessarily have to kick as much ass. To me, what was interesting about the character was that he prevailed, that he had courage, that he had wit, that he had intelligence, that he was frightened and that he still managed to survive. That I can do.”

В този случай вече не става въпрос за „можене” и „неможене”, а за реална заплаха – да разрушиш ореола на звезда, който си създал – с образи, с избор на филми през годините, и да унищожиш легендата за чаровния Индиана Джоунс, което беше на ръба да се случи с четвъртата част. Пета – това би било вече прекалено, но… така де, нас никой няма да ни пита. За момента Спилбърг и Лукас все още мълчат и чакат да им „хрумне подходяща идея за Инди”. Както му е тръгнало напоследък на мистър Форд, нищо чудно да се предвиди и (реално) участие в продължението на „Blade Runner”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Е не мисля, че Слай е имал в предвид, че точно неучастието му в проекта е провал, а че отношението му като цяло явно е станало идея по-нагло (тази думичка някак си ми пасва в случая :)) и едва ли ще е за добро. Наскоро му гледах поредица от промота на БСП2 иии хах пича изглеждаше и звучеше „силно заинтересован“ от филма като цяло… 😀