Вече сме споменавали най-новия филм на Спайк Джоунз, „Her” – нетипична романтична комедия с Хоакин Финикс, който (разбира се) се справя с главната роля повече от отлично. Личи си дори само от първия, доста приятен и обещаващ, но без да е зашеметяващ трейлър, който можете да видите по-долу.

http://www.youtube.com/watch?v=rS8zOLOcPMQ

От една страна се чувстваме малко излъгани, че любимата ни Скарлет ще е само глас (не че не го знаехме вече, а и бихме се влюбили и в прахосмукачка с този глас), но от другата страна, ще сме супер разочаровани, ако накрая се появи новата съседка на главния герой, например, която видите ли… е Скарлет. Все пак силно се съмняваме, че Джоунз ще ни разочарова с толкова клиширан похват, така че засега няма да го мислим и ще му се доверим. Ето какво казва самият той за филма:

„Действието се развива в близкото бъдеще, в което героят на Хоакин Финикс си купува първата операционна система, която е изкуствен интелект… която всъщност се превръща в човек, в личност, в съзнание в компютъра му.”

Ето го и официалния синопсис, който общо взето повтаря казаното от Джоунз, което така или иначе бяхме разбрали от трейлъра…

В не толкова далечното бъдеще Тиодор (Финикс) е самотен писател, който си купува новосъздадена операционна система, разработена така, че да посреща всякакви нужди на своя потребител. Изненадващо за самия Тиодор, между него и операционната система се създава особена връзка. Тази необикновена любовна история съчетава научна фантастика и романтика в чаровна приказка, която изследва природата на любовта и начините, по които технологиите изолират, но и свързват човешките същества.

Her - плакат

Режисьор на „Her” е Спайк Джоунз, а в главните роли са Хоакин Финикс, Ейми Адамс, Руни Мара, Крис Прат, Оливия Уайлд и Скарлет Йохансон (като „Саманта”, гласа на компютърната система).

Премиерата е 20 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Дееба мама му не ме надъха. Хоакин, обаче ще сцепи и при всички случай ФИЛМА ще успее да бръкне много на дълбоко. Ще бъде силно емоционално усещане при всички случай.

  2. Като епизод от Black Mirror е и сигурно ще изглежда като такъв. Има и сериозна опасност да се вземе толкова насериозно, че да изглежда нелеп. В трейлъра има такива наченки.