Наскоро добрите новини от изключително успешното представяне на „Snowpiercer” на родна територия в Южна Корея – за момента той е третият най-касов филм за годината, а отзивите на критиката са повече от отлични – бяха помрачени от новината, че „The Weinstein Company” планират да премонтират филма и да изрежат има-няма 20-тина минути, за да го направят „по-достъпен” за американската публика.

Сега! Въобще няма да си правим устата да коментираме това престъпление, защото започнем ли, няма спиране – още не сме преглътнали решението им преди години да разделят „Grindhouse” проекта на Тарантино и Родригес на две отделни части (при положение, че цялата идея на проекта е да се гледат двата филма един след друг), като по този начин ни лишиха и от чудните фалшиви трейлъри помежду им. Ако искате, вие сами можете да си ги нахраните подобаващо.

Искаме да кажем само, че силно се надяваме „Weinstein” да не са и световни разпространители на филма – не че очакваме да дойде у нас, но никога не се знае и като нищо може да го видим на някой фестивал и както можете да се досетите, искаме да гледаме пълната версия. Разбира се, по-късно ще имаме честта да я гледаме на Blu-ray, но не е същото.

Преди да оставим всичко това настрана (защото филмът явно го бива и оправда първоначалните ни надежди и предпочитаме да се съсредоточим върху нещо хубаво), ви предлагаме да видите коментара на Крис Еванс за планираното орязване на филма (както и за статута на планирания му режисьорски дебют), а веднага след това може да се насладите на един „последен” кратичък трейлър, три видеа от типа зад кулисите, както и галерия с нови снимки и концептуални рисунки.

Ето ги и „хубавите” неща:

Трейлър

За Кулисите

Режисьор на „Snowpiercer” е Понг Джун Хо („The Host”, „Mother”), а в ролите ще видим Крис Еванс, Сонг Канго, Тилда Суинтън, Джейми Бел, Октавия

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *