Брад Пит

Вече ни се струва далече в миналото, но всъщност не толкова отдавна споменахме, че Том Круз има огромно желание да задвижи проекта „Go Like Hell” с Джоузеф Козински на режисьорския стол и… новината е, че иска да работи и със стария си приятел Брад Пит. Не се коментира за коя роля ще го „цани”, но явно целта е да се върне в проекта име, което е било асоциирано с екранизацията от времето, когато по нея е работил Майкъл Ман. Книгата в основата на бъдещия филм е „Go Like Hell: Ford, Ferrari and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans” на А.Дж. Бейми, по нея сценарий ще творят Кормак и Мариан Уибърли („Съкровишето). Продуцира 20th Century Fox.

В началото на 60-те години компанията на Форд, създадена за да „дари” автомобила на хората, изостава значително от конкурентите си. Младият Хенри Форд II поема управлението от дядо си и въпреки че няма достатъчно опит в бизнеса, той е наясно, че трябва да направи кардинална стъпка, за да промени нещата. Междувременно децата на „бейби-бума” търсят скоростни и стилни автомобили, пренебрегвайки сигурността и удобството на старите модели. Това е времето на Енцо Ферари, който създава красиви спортни коли, истинска „научна фантастика на колела”. Той завладява европейската сцена със състезателните си модели, наричани често „убийци” заради инцидентите, претърпявани от състезатели.

Go Like Hell” ще разкаже как Хенри Форд II, с помощта на младия бизнесмен с нюх към нови, провокативни идеи Лий Якока и с бившия шампион на пистата, превърнал се в инженер Карол Шелби (това е ролята на звездата Круз), предприема действия, които ще променят реалността за компанията Форд. Те проектират, построяват и се състезават с кола, която побеждава Ферари в най-престижната и брутална надпревара в света – на пистата Le Mans през 1966.

Времето е славно и изпълнено с рискове, в него живеят интересни личности, чиито образи ще очакваме с нетърпение. Надяваме се да не се получи просто една ода за автомобили и състезания, именно защото все още пазим спомена за страхотния „С пълна газ” (https://operationkino.net/tag/rush/) на Рон Хауърд. Освен това Пит и Круз в един филм, отново заедно както преди двайсет (олеле!) години – съгласете се, че това не е за изпускане.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *