Blue Caprice

Предполагаме, че не сме единствените, на които по една или друга причина им се е искало да грабнат оръжие, да отидат на някое удобно местенце и просто да се отдадат на убийствен обстрел. Е, по света има хора, които се поддават на тези пориви и тогава ставаме свидетели на истински трагедии.

Точно това е темата на „Blue Caprice”, който разказва историята на (божиите чеда) Джон Алън Мухамед и 14-годишния Лий Бойд Малбо, които през октомври 2002 г. влязоха в черната хроника на Съединените щати (а и на света), когато в рамките на три седмици станаха причина за смъртта на 10 души и за тежкото раняване на още трима. Трагедия, която става известна като „Beltway sniper attacks”.

Разбира се, истината и причините зад подобни събития никога не са толкова прости, колкото им се иска на някои хора – посочват с пръст, казват „извършителите са луди изроди” или „това е работа на дявола” и готово – и доколкото разбираме, „Blue Caprice”, който е разказан от перспективата на двамата извършители, се опитва да разкрие какви всъщност са били мотивите на Мухамед и Малбо.

Blue Caprice” вече беше показан на фестивала в Сънданс, където си спечели доста добри отзиви – в това число за изпълнението на Айсеа Уошингтън, който изпълнява ролята на Мухамед, а сега му престои и редовен показ. По този повод в интернет се появи първият трейлър на филма, както и два плаката. Вижте ги.

http://www.youtube.com/watch?v=EmErMjwhByc

Изглежда ни доста добре. Най-вече ни харесва това, че филмът няма да е съсредоточен върху самите убийства, а върху причините за тях и върху взаимоотношенията между Мухамед и Малбо. Режисьорът Александър Муур отнесе малко критики, че подходът му „очовечава” двамата извършители, но поне в нашите очи, това може да бъде само плюс.

Ето и плакатите.

Blue Caprice - плакат

Blue Caprice

Режисьор на „Blue Caprice е Александър Муур, а в ролите са Айсеа Уошингтън, Текиан Ричмънд, Джой Лорън Адамс, Тим Блейк Нелсън и др.

Премиерата на филма е 13 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *