Деп и Дейвид Кеп с нов общ проект

Джони Деп е на път да добави още един НЕ-стандартен герой в колекцията си. Той винаги е имал особено влечение към тотално визуално префасониране (още от Едуард-ножиците), така че колкото и да го обвиняваме в повтаряемост на избор на роли и въпреки „напредналата” възраст, Деп е един от прекрасните актьори, които успяват да „танцуват” с холивудската машина, но и да прокарват собствени идеи, колкото и да се оказват неуспешно реализирани (то е ясно, че ако не беше страстта на Джони Деп към индианците и историята, нямаше да го има „Самотният рейнджър”).

Няма време за съжаления – идва следващ проект: Деп е влязъл в преговори за участие в екранизация по последния криминално-комедиен роман на Кирил Бонфилиоли „The Great Mortdecai Moustache Mystery”, завършен след смъртта му през 80-те години на 20 век от сатирика Крейг Браун. Адаптацията си има режисьор – Дейвид Кеп, с когото Джони е работил по „Таен прозорец”.

Бонфилиоли е автор на трилогия, посветена на Чарли Мордекаи – търговец на произведения на изкуството и типичен анти-герой. Често сравняват персонажа с Бърти Устър, дори самият автор прави препратки в книгите си към Удхаус. Сюжетът на бъдещия филм ще проследи Чарли в опита му да открие открадната картина, за която се носи слух, че съдържа кода на изгубена банкова сметка, пълна със злато на нацистите. Разбира се, на пътя му са и гневни руснаци, британското Mi5, съпругата му (притежателка на неприлично дълги крака) и терорист с международна слава. Идеята на Деп е да се вклини с работа по филма между ангажиментите си към „Into the Woods” и поредната „карибска” изцепка. Lionsgate са поели проекта от Warner Bros., а Деп и Кеп (както се бъзикат западните медии – „жестока рима за водевилен дует”) искат да започнат снимки през октомври.

Какво ще се получи като резултат? На този етап може да хвърлим само едни карти, но отговорът надали ще е обективен, камо ли пък задоволителен. Повече от странни избори прави Джони в последните няколко години, но пък може работата с Кеп да възобнови и идеята за „The Thin Man”. А шантавите решения не влияят върху пристрастията ни към Деп, за момента…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *