Джони Деп и Роб Маршъл

Като се каже „новина за Джони Деп” – реакцията е настръхване. Не ни разбирайте погрешно – уважаваме го, някои от нас и много го обичат, ама напоследък ги върши едни такива, дето… не са за описване, камо ли за коментиране. Със смесени чувства и дори страх очакваме „The Lone Ranger”, беше споменато, че ще има завръщане към пиратската сага №5 през 2015 година и затова ще пропуснем предполагаемия възторг от новата съвместна „завера” на Роб Маршъл с Деп, които уж щяха да правят „The Thin Man”, но не сме чували новини за този проект.

Та, да се върнем на думата – Роб Маршъл отдавна иска да направи киноадаптация на бродуейския хит „Into The Woods”. Нюйоркската премиера на творбата на Стивън Зондхайм по книгата на Джеймс Лапайн е през 1987 и оттогава мюзикълът почти не е слизал от сцена. Мрачноватата история, адаптирана за екран от самия автор Лапайн, е за един хлебар и жена му, върху които зла вещица е хвърлила проклятие и не могат да се сдобият с деца, но пък пътищата им се пресичат с Пепеляшка, Рапунцел, Червената шапчица и други приказни герои.

Звучи като фантасмагоричен-мюзикъл, един куп звезди са „на опашка” за роли (сред тях Патрик Уилсън от „Фантомът от Операта” и Меган Хилти от телевизионния мюзикъл „Smash”), все още се говори за Мерил Стрийп като ангажирана в проекта (би била прекрасна вещица!), а ето, че се появи и името на Джони. Как ще намести в програмата си този ангажимент обаче, не е ясно: предстоят режисьорският дебют на Уоли Фистър и криминалната драма на Бари Левинсън „Black Mass” (сюжетът е подобен на проекта на Афлек и Деймън за „Белия” Бългър, дали пък не е същата идея със сменени творци?!). Ще трябва да е в началото на 2014, преди Джак Спароу отново да поеме към необятните Disney-пиратски води…

Не забравяйте – в „Into The Woods” ще има пеене, така че който е почитател на Зондхайм И Деп, може да опресни спомени със „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт” (който е споменаван в „Пай, пай, пай & пай again…”) и да тръпне в очакване на новини по проекта. Защото все пак става дума за Роб Маршъл, нали!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *