Скарлет Йохансон

Новото любовно „фентъзи” на Спайк Джоунз „Her” вече е във финална фаза. Споделяли сме нетърпението, с което очакваме ново превъплъщение на Хоакин Финикс, пък и новината за неконвенционалния сценарий на историята ни държи нащрек. От целия „комплект” актриси, които Джоунз е ангажирал за филма си, Саманта Мортън беше „избраницата” да оживи с глас операционната система, в кoято се влюбва нейният притежател. Обаче… след като Саманта е била на снимачната площадка, и след като се е справила прекрасно с поставената задача, чак в монтажната Джоунз осъзнал, че му е нужен… друг глас. Заместницата е Скарлет Йохансон.

„Обичам Саманта. С нея сме приятели цяла вечност и се надявам в бъдеще да създадем нови неща заедно. Всичко най-добро! Спайк”

Така стоят нещата. Когато си виртуален образ – „ре-каст-ването” е възможно и сравнително безболезнено за целия кинопроцес. Вече се очаква Джоунз да представи готови откъси от филма, ако вече не го е сторил на Лосанджелиския филмов фестивал (13-23 юни). А за онези от вас, които не се сещат за какво става дума в „Her”, ето отново синопсиса:

В не толкова далечното бъдеще Тиодор (Финикс) е самотен писател, който си купува новосъздадена операционна система, разработена така, че да посреща всякакви нужди на своя потребител. Изненадващо за самия Тиодор, между него и операционната система се създава особена връзка. Тази необикновена любовна история съчетава научна фантастика и романтика в чаровна приказка, която изследва природата на любовта и начините, по които технологиите изолират, но и свързват човешките същества.

Сценарист и режисьор е Спайк Джоунз, ролите са поверени на Хоакин Финикс, Ейми Адамс, Руни Мара, Оливия Уайлд и др. Проекто-премиерната щатска дата е 20 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *