В светлината на последните ни анимационни разочарования „Университет за таласъми”, „Аз, проклетникът 2” и предстоящия „Облачно с кюфтета 2”, „The Boxtrolls” – най-новият проект на специализираното в „stop-motion” анимация студио „Laika”, чиито „Коралайн” и „ParaNorman” са просто прекрасни – изглежда като истинско откровение.

Филмът е създаден по романа „Here Be Monsters!” на Алан Сноу и разказва за същества, наречени Boxtrolls, които живеят под улиците на Чийзбридж и вечер изпълзяват от каналите, за да крадат това, което жителите на града смятат за най-ценно: техните деца и тяхното сирене. Или поне такава е легендата. В действителност истината е съвсем различна. Вижте каква е тя в първия супер-симпатичен тийзър трейлър на филма.

След като „Pixar” позагубиха позициите си на изкусни разказвачи за малки и големи, изглежда, че „Laika” имат всички шансове да заеме овакантеното от тях място – филмите им са свежи, провокативни и не на последно място технически впечатляващи, а „The Boxtrolls” не изглежда като да е изключение. Дори и да не обожавахме „stop-motion” анимацията, пак щяхме да го очакваме с огромен интерес . Жалко само, че ще трябва да почакам чак до 26 септември 2014-та.

Вижте и официалния постер на филма!

The Boxtrolls - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Напишете едно ревю за някоя анимация , Таласъмите или Проклетникът 2

  2. Ревю за „Университет за таласъми“ има в Операцията 🙂 Провери в дясната колона с информации.