В началото на миналия месец леко позакъснели ви представихме концептуална рисунка от предстоящата екранизацията на „young adult” романа на Джеймс Дашнър „The Maze Runner”. Именно тя, в комбинация с основните моменти от историята, успя да запали интереса ни и в момента следим развитието на проекта по-изкъсо.

А най-новото развитие идва под формата на официални снимки (чрез MTV), които представляват първия ни истински поглед към филма. Основният им фокус е актьорският състав (това, което в началото ни притесняваше най-много), но успяваме да получим представа (доколкото е възможно от снимки) и за визията и дизайна.

Снимките са представени от Дилън О’Брайън и Кая Скоделарио с кратко, осемсекундно интро.

Не бихме казали, кадрите ни радват особено – някак се надявахме на нещо по-близо до концептуалната рисунка, при все че една от снимките (тази с входа на лабиринта) се доближава доста. Може би ако имаше по-занемарен и обрасъл вид…

Няма как да не направим аналогия с „Игрите на глада” – неизбежно е. Ако трябва да бъдем честни, не очакваме „The Maze Runner” да е много по-хубав, но все пак имаме някакви минимални надежди, свързани главно с мистерията около естеството на лабиринта. Ще изчакаме първия трейлър, пък да видим.

В случай, че сте пропуснали предишната ни новина, ето с две думи за какво става въпрос в историята.

Томас е младеж, който се събужда в центъра на гигантски лабиринт без да помни нито кой е, нито как се озовал там. Насред това мистериозно място, наречено „Поляната”, Томас открива други момчета, които подобно на него са се озовавали там един по един, без да знаят как и защо. Единственият изход към външния свят минава през лабиринта, но опитите им да го картографират се провалят, тъй като въпреки масивните му размери, всяка вечер той се променя, а като допълнение от дълбините му излизат странни и опасни същества, наречени „grievers”. Един ден на „Поляната” се случва нещо, което не е ставало до момента – пристига момиче. Тя носи съобщение, което може да помогне на Томас да разкрие тайната на лабиринта.

Режисьор на „The Maze Runner” е Уес Бол, а в ролите са Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Уил Полтър, Патриша Кларксън, Крис Шефийлд и др.

Премиерата е 14 февруари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments