Veronica Mars

Като цяло ни се струва, че предстоящият филм „Veronica Mars” не е насочен точно към читателите (и създателите) на OperationKino, но решихме, че е крайно време да ви го представим, защото около финансирането му има интересни подробности, а и по случайност точно този член на екипа на сайта е запознат със сериала и все по-често изникващите напоследък новини му привличат вниманието.

Първо едно бързо запознаване: „Veronica Mars” е създаден по едноименния сериал, режисьор е Роб Томас и в главната роля ще видим Кристен Бел, която се завръща като нетипичния частен детектив Вероника, която доскоро „работеше” основно в гимназията, а после и в колежа на богаташкия град  Нептун, Калифорния (наследила кариерата на баща си, който е и бивше ченге). Действието на филма се развива десетина години след края на сериала и без да ви издаваме кой знае какво, достатъчно е да знаете, че Вероника отново трябва да разследва (и доказва невинността на) бивши гаджета и близки приятели.

Една от основните причини филмът да е толкова често в кино-новините напоследък е начинът, по който беше събран бюджетът му. Март месец Роб Томас организира „Kickstarter” кампания, чиято цел беше да събере 2 милиона за 30 дни – пари, които не само да послужат като начален бюджет на проекта (който Томас и актьорите се опитват да направят от години), но и да докажат на „Warner Bros.”, че има достатъчно фенове на сериала, които искат да видят този филм на голям екран. Е, фенове със сигурност има, защото 2-та милиона бяха събрани за по-малко от ден и в крайна сметка кампанията приключи с общо 5,7 милиона (в последствие студиото обяви, че това ще е целият бюджет и няма да дадат допълнителна финансова подкрепа).

Като проект с толкова запалена фен-база, „Veronica Mars” естествено присъстваше на Comic-con, където екипът – Томас, Бел, Франсис Капра, Енрико Колантони, Пърси Дагс, Тина Маджорино, Крис Лоуъл, Райън Хенсън и Джейсън Доринг – представиха първия тийзър на филма (започва като клип „зад кулисите”, ще трябва да изчакате 3-тата минута за действителния трейлър), който очаквано не разкрива много за сюжета. За съжаление, не потвърждава и слуха за поява на Джеймс Франко, който би трябвало да е едно от няколко доста известни „cameos”, но поне виждаме Джейми Лий Къртис…

След трейлъра можете да видите и излезлите онлайн досега снимки от продукцията.

Veronica Mars

Veronica Mars

Режисьор на „Veronica Mars” е Роб Томас, а в главните роли ще видим Кристен Бел, Джейсън Доринг, Енрико Колантони, Пърси Дагс, Тина Маджорино, Крис Лоуъл, Франсис Капра, Райън Хенсън, Кристен Ритър, Макс Грийнфийлд, Кен Марино, Сам Хънтингтън, Джейми Лий Къртис и други.

Засега премиерната дата не е известна, но филмът се очаква по кината през 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Мдаа, нещо започва да става модерно разни нагли мултимилонерчета да плачат за парички в кикстартер. То чак е гнусно да виждаш подобни проекти. Лукас освен и той да направи едно проектче?