Обикновено това време на годината е запазено за трейлърите на летните блокбастъри или на по-големите комерсиални хитове до края на годината, затова се изненадахме леко, когато видяхме първия трейлър на най-новия (пети по ред) общ филм на Мартин Скорсезе и Леонардо Дикаприо „The Wolf of Wall Street”. След като го изгледахме обаче нещата определено придобиха смисъл:

And the Oscar goes to…” Матю Маконъхи! Няма такъв кретен. Разбира се, Льонката (Дикаприо) също заслужава отличие и адски се радваме да го видим да се забавлява. Общо взето това трябва да е един от най-добрите трейлъри, които сме гледали тази година, при това не само защото не очаквахме да видим нещо подобно – когато чуем истинска история, Уолстрийт и Скорсезе, си представяме нещо в стил Оливър Стоун, а не Майкъл Бей. Истината е, че Мартин Скорсезе е ненадминат гений – един от най-великите режисьори на всички времена – и с каквото и да се захване го прави качествено, дори и да е нещо в подобен стил.

Трябва да кажем обаче, че изпитваме леки съмнения, че в трейлъра нарочно са избрани всички кретенски моменти и самият филм няма да е чак толкова забавен. Разбира се, няма как и да е тоталната драма; очакваме нещо в стил „Хвани ме, ако можеш” – може би една идея по-агресивен. Но какъвто и да е крайният резултат, сигурни сме, че ще бъде повече от отличен.

The Wolf of Wall Street” проследява истинската история на брокера Джордан Белфорт, който през 80-те и 90-те години на 20 век изкарва състояние на Уолстрийт и на 26 години е мултимилионер. Но след мащабно разследване на ФБР, свързано с банкова корупция и мафиотски сделки, статусът му се трансформира в „затворник”.

Режисьор на „The Wolf of Wall Street” е Мартин Скорсезе, а в ролите освен Леонардо Дикаприо и Матю Маконъхи, са Джона Хил, Жан Дюжарден, Кайл Чандлър, Марго Роби, Кристин Милиоти, Джон Бернтал, Джон Фавро, П. Дж. Бърн, Роб Райнър, Спайк Джоунз и др.

Премиерата е 15 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Може би не се разбра, исках да кажа, че Скорсезе и ДиКаприо не са ме разочаровали досега както направиха много други, които използваха славата си – като Нолан например! 🙂