Първият и засега единствен трейлър на суперочаквания фантастичен екшън на Нийл Бломкамп „Elysium” дебютира преди два месеца и въпреки че филмът е готов отдавна и единственото, което трябва да се направи, е да се рекламира подобаващо, оттогава насам не сме виждали абсолютно нищо съществено, свързано с него.

Надяваме се, че „Sony” няма да се изложат по този показател и в най-скоро време рекламите ще завалят. Индикатор за това, че нещата може би се случват вече, е първото по-сериозно раздвижване под формата на няколко нови снимки, които се появиха в нета буквално преди броени дни, както и дебютът на първия телевизионен спот.

http://www.youtube.com/watch?v=24uNwZSv0I0

Общо взето нямаме какво да кажем към този спот, което да не сме споделяли във връзка с първия трейлър. С две думи, изглежда чудесно и нямаме търпение да видим повече.

Междувременно, Бломкамп, освободен от сериозни ангажименти, свързани с „Elysium” (както вече стана ясно, той е напълно готов), усилено работи по третия си режисьорски проект, който на този етап е озаглавен „Chappie”. Това, което се знаеше до момента за него е, че филмът представлява фантастична комедия за „ridiculous robot character” и в главната роля ще участва Шарлто Копли.

Сега от интервю на Бломкамп за Den of Geek научаваме, че „Chappie” ще стъпи сериозно върху неговия късометражен филм от 2004-та „Tetra Vaal” и ще включва няколко от роботите в него. Ако досега не сте имали възможност да гледате „Tetra Vaal”, предлагаме ви да го направите сега – филмчето е дълго само минута и половина.

Изглежда абсолютно в стила на „Сектор 9”, но дали и „Chappie” ще бъде така, не е ясно. Има го момента с повторението – доста неща от „Elysium” също са в този стил, но мислим да изчакаме малко преди да започнем да се оплакваме, че Бломкамп едно си знае и едно си бае. Ако му се получават нещата, какво ни пука, че се повтаря?

За финал ето и споменатите по-горе нови снимки от „Elysium”.

Elysium - Мат Деймън

Elysium - Джоди Фостър

Elysium - Джоди Фостър

Elysium - Джоди Фостър

Elysium

През 2159 година има две класи хора: много богатите, които живеят на съвършената космическа станция Elysium, и останалите, които живеят на пренаселената, съсипана Земя. Роудс (Джоди Фостър) представлява безмилостното правителство, готово на всичко, за да приложи анти-имиграционен закон, който да защити луксозния стандарт на гражданите на Elysium. Но хората от Земята няма да спрат да се опитват да проникнат по всякакви начини. Когато късметът му изневерява за пореден път, Макс (Мат Деймън) се оказва принуден да поеме опасна мисия, която – ако има успех – може не само да спаси живота му, но и да донесе равенство в тези поляризирани светове.

Режисьор на „Elysium” е Нийл Бломкамп („Сектор 9”), а в ролите са Мат Деймън, Джоди Фостър, Шарлто Копли, Уилям Фикнър, Диего Луна, Вагнер Мора и Алис Брага.

Премиерата е 9 август 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. В смисъл, че ще е „дредфул“ или, че ще е хубав колкото филма „Дред“? Или викаш, че това е едно и също нещо. 🙂 🙂

  2. Имам големи очаквания…,,Сектор 9“ беше размазващ…някой не знае ли дали няма да има продължение…