Този път няма да бавим (много) информацията около „Divergent”, въпреки че са само купчина нови снимки. Популярността на „young adult”-романите, които са си чиста проба модерна средношколска литература, е факт, който не може да се пренебрегва и киното върви послушно подир модата, за да не губи приходи. Та нали младите най-често си „губят времето” в киносалона!

Вече сигурно знаете какво представлява проектът за екранизация на романа на Вероника Рот, чиито режисьор е Нийл Бъргър („Високо напрежение”, „Илюзионистът”), а главните роли са поверени на Шейлийн Удли („Потомците”) и Тио Джеймс (който е в ролята на инструктор на героинята Трис). На нас локациите нищо не ни говорят, нито тренировъчните интериори, но със сигурност снимките хвърлят светлина върху фантастичната реалност, в която се развива действието на филма. Вижте!

Нека припомним отново за какво иде реч:

В едно странно бъдеще, хората са разделени на „кланове” според личните им качества, а младата Трис не се вписва в никоя от петте групи („Чистота и честност”, „Себеотрицание”, „Неустрашимост”, „Мир и приятелство”, „Интелект”). Стане ли на 16, всеки младеж трябва да избере на коя група ще посвети живота си, но когато реалността е друга, „различните” подлежат на унищожение…

В останалите роли във филма ще видим Кейт Уинслет (!), Ашли Джъд, Тони Голдуин, Рей Стивънсън, Майлс Телър, Маги Кю, Мекай Пфайфър, Джей Кортни, Кристиян Мадсен, Зоуи Кравиц и др. Снимките са публикувани в „Entertainment Weekly”, а филмът може да бъде очакван на 21 март догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *